En vägg med Tysk-Svenska Handelskammarens PremiumPartner och en skugga

Våra Premiumpartner

Här presenterar vi våra Premiumpartner:
 

           
AB Electrolux är en av världens största tillverkare av vitvaror. Företaget – som äger flera andra varumärken i samma bransch som till exempel Elektro-Helios, Zanussi, AEG, Frigidaire och Volta – tillverkar bland annat tvättmaskiner, diskmaskiner, kylskåp, spisar och dammsugare. Varje år når många miljoner av företagets produkter privathushåll och professionella användare på en stor mängd marknader runt om i världen. Electrolux bildades 1919 och huvudkontoret är beläget i Stockholm.
 
AB Volvo är moderbolag för Volvokoncernen, även Volvo Group, en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner samt marina och industriella drivsystem. Koncernen erbjuder även finansiella tjänster. Volvo bildades 1926 som ett dotterbolag inom SKF och har sedan dess en självklar förankring i det västsvenska näringslivet i allmänhet och i Göteborg i synnerhet. År 1999 sålde Volvo bilproduktionen Volvo Personvagnar till amerikanska Ford Motor Company, som 2010 sålde det vidare till kinesiska Geely. Volvos huvudkontor ligger på Hisingen i Göteborg.
 
Den tyska koncernen BASF grundades 1865 och är en av världens största kemikalietillverkare och tillhör pionjärerna inom kemikalieindustrin. Företaget har sin hemvist i Ludwigshafen och därtill verksamheter över hela världen, aktierna handlas på börserna i New York, London, Zürich och Paris. Den svenska verksamheten BASF AB har sitt huvudkontor i Göteborg och säljer produkter via affärsenheterna Performance Chemicals, Care Chemicals, Inorganics, Acrylics & Dispersions, Polyuretanes, Engineering Plastics, Intermediates, Wolman Division och andra.  
 
Med sina fyra varumärken BMW, Mini, Rolls-Royce och BMW Motorrad är BMW Group världens ledande premiumtillverkare av bilar och motorcyklar och erbjuder därutöver finansiella- och mobila premiumtjänster. Som ett globalt företag driver BMW Group produktions- och monteringsanläggningar i ett stort santal länder runt om i världen. BMW Northern Europe AB omfattar den svenska verksamheten BMW Sverige AB samt BMW Norge AS och Oy BMW Soumi AB. Det svenska huvudkontoret är beläget i Sollentuna utanför Stockholm.
 
CHG-Meridian är en av världens ledande leverantörer av teknikhanteringstjänster för informationsteknologi och telekommunikation för industrin och hälsovårdssektorerna. Företagets portfolio inkluderar rådgivning, finansiella och operativa tjänster samt reparationsservice för uttjänt utrustning. Bolaget, som finns representerat i en rad länder, har sitt huvudkontor i den sydtyska staden Weingarten. I Sverige är CHG-Meridian på plats med två kontor, ett i centrala Stockholm och ett i Kista.
 
Danske Bank är en bank för privatpersoner och företag med verksamhet i många länder, främst i Europa. Banken grundades i Köpenhamn 1871, etableringen i Sverige skedde 1997. Den svenska verksamheten bedrivs som en filial till det danska moderbolaget, vilket innebär att man använder sitt tillstånd från danska myndigheter att bedriva bankverksamhet. Danske Bank är Sveriges femte största bankrörelse. Utöver traditionella banktjänster erbjuds försäkring och pension, bolånekredit, förmögenhetsförvaltning, fastighetsfinansiering och leasingtjänster.
 
DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är ”logistikbolaget för hela världen”. DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. DHL Supply Chain (Sweden) ingår i Deutsche Post DHL Group och har sitt huvudkontor i Solna. DHL arbetar löpande med åtgärder för att minska sin klimatpåverkan. Företagets ”skicka grönt” är ett klimatsmart tillval som kan göras på alla försändelser inom Sverige. Pengarna går till investeringar i klimatsmarta transportlösningar. 
 
E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag hemmahörande i Essen i Ruhrområdet. Den svenska verksamheten har Malmö som bas, med ytterligare kontor i ett flertal andra städer. I takt med förändringarna på energimarknaden och ett nytt framväxande energilandskap ökar efterfrågan av förnybara energikällor. E.ON är med och driver förändringen i alla dess delar, från samarbeten till hållbara energilösningar samt inom nya teknologier, så som solceller, digitalisering och lokalt producerad förnybar energi.
 
Europeiska ERV är en del av den tyska försäkringskoncernen ERGO och en av de största aktörerna på den svenska marknaden för privat- och tjänstereseförsäkringar samt försäkringar för utlandsstationerade. Därtill finns försäkringar för bl.a. utomlandsstuderande och au-pairer samt olika specialförsäkringar. Som ett stort, internationellt försäkringsbolag med servicenät över hela världen kan bolaget erbjuda sina kunder ett tryggt och säkert resande. Europeiska ERV bildades 1920 och företaget har idag sitt huvudkontor i Sundbyberg utanför Stockholm.
 
Med sin vackra miljö och sitt fantastiska läge i stadens hjärta har Grand Hôtel varit en hemvist för internationella celebriteter, storslagna fester och hängivna livsnjutare sedan 1874. Den vackra Cadierbaren, Mathias Dahlgrens prisbelönta restauranger och den inbjudande Verandan bjuder på storslagen utsikt mot Stockholms slott och ett utbud av mat och dryck i absolut världsklass. Grand Hôtel erbjuder även avkopplande bastubad och svalkande dopp i Nordic Spa & Fitness. Grand Hôtel ägs av Patricia Industries, som är en del av Investor AB.
 
IK Investment Partners Norden AB grundades 1989 och är ett europeiskt rådgivningsföretag med skandinaviska rötter som är inriktat på private equity. Bolaget fokuserar på långfristiga investeringar för portföljföretag kombinerat med samhälleligt ansvar, bland annat genom sin stiftelse IKARE. Verksamheten riktar sig främst mot de finansiella marknaderna i Norden, DACH-regionen, Frankrike, Storbritannien och Beneluxländerna. Företagets huvudkontor finns i London, det svenska kontoret mitt i centrala Stockholm.
 
Från att ha varit en ny utmanare bland matvarukedjorna i Sverige när de första butikerna slog upp dörrarna i september 2003 är Lidl Sverige idag ett självklart inslag på den svenska marknaden.  Lidl går i takt med tiden och engagerar sig för hållbarhet och miljömedvetenhet, bland annat genom ett idogt arbete för att minska matsvinnet och plastanvändningen. Målsättningen är att utforma världens grönaste butiker kombinerat med hållbara transporter.Företagets tyska hemvist är staden Neckarsulm i förbundslandet Baden-Württemberg, det svenska huvudkontoret befinner sig i Solna.
 
Mercedes-Benz Sverige AB är den officiella importören av Mercedes-Benz lastbilar, personbilar och transportbilar i Sverige. Huvudkontoret ligger i Malmö där Mercedes har en gemensam svensk-dansk organisation för de två marknaderna. Deras systerbolag Mercedes-Benz Finans Sverige AB erbjuder därtill bilfinansiering och andra fordonsrelaterade servicetjänster. Den svenska verksamheten ingår i den i Stuttgart hemmahörande globala koncernen Daimler AG, en av de största producenterna i världen av premiumbilar och världens största tillverkare av kommersiella fordon.
 
Düsseldorfs närhet till Köln och Ruhrområdet tillsammans med rollen som delstatshuvudstad i Nordrhein-Westfalen har gjort staden till ett centrum för näringslivet. Mässtraditionen i Düsseldorf sträcker sig tillbaka ända till 1811, även om mässan i dess nuvarande form grundades 1947. Düsseldorfmässan (Messe Düsseldorf) har runt 800 medarbetare och erbjuder ett brett spektrum av mässor inom områden som maskin, anläggning och utrustning, handel, hantverk och tjänster samt medicinteknik och hälsa.
 
Sedan 50 år lockar Münchenmässan (Messe München) besökare från hela världen. Med utställningshallen, det internationella kongresscentret ICM och eventcentret MOC samt över tusen medarbetare och runt 70 representationer utomlands är mässan en av de största i världen. I den sydtyska metropolen anordnas en rad branschmässor med brett spektrum, besökaren finner alltifrån laboratorieteknik, bioteknologi och byggmaskiner till elektronik, smycken och laserteknik.
 
Nordeas historia sträcker sig tillbaka 200 år i tiden, men banken etablerades i sin nuvarande tappning genom en sammanslagning av de tre bankerna Merita-Nordbanken, Unibank och Kreditkassen år 2000. Idag är banken sett till marknadsvärde en av de tio största finanskoncernerna i Europa. Som fullservicebank erbjuder Nordea ett omfattande utbud av produkter, tjänster och lösningar inom bank, kapitalförvaltning och försäkring. Koncernens huvudkontor låg mellan bildandet år 2000 och 2018 i Stockholm, men finns sedan den 1 oktober 2018 i Helsingfors.
 
Pandox AB är ett europeiskt hotellfastighetsbolag vars verksamhet omfattar två segment för hotellägande: fastighetsförvaltning och operatörsverksamhet. Genom den integrerade affärsmodellen är företaget aktivt genom hela hotellvärdekedjan, förutom att äga och hyra ut hotellfastigheter kan Pandox också driva hotell i egen regi. Portföljen innehåller framförallt stora hotellfastigheter med hotell av hög kvalitet. Som en del av hållbarhetsarbetet läggs därtill stor vikt vid utvecklingen av lönsamma gröna fastigheter och gröna avtal med hotelloperatörer. Företaget har sitt kontor i centrala Stockholm.
 
Redan 1904 undertecknades ett avtal mellan Robert Bosch och Fritz Egnell rörande import och försäljning av Boschs produkter, vilket lade grunden för företagets närvaro i Sverige. Företaget är världens största underleverantör till fordonsindustrin och därutöver tillverkare av elverktyg, industri- och byggnadsteknik samt förpackningsteknik. Bosch har sitt huvudkontor i Gerlingen utanför Stuttgart, i Sverige är Robert Bosch AB baserat i Kista norr om Stockholm, därtill finns ett försäljningskontor i Göteborg samt en utvecklingsenhet för mjukvaruapplikationer i Lund.
 
Mjukvaruföretaget SAP grundades i Walldorf i Baden-Württemberg 1972 och är idag, som ett av världens största bolag inom affärsområdet, representerat över hela världen. Företaget levererar fullskaliga affärssystem till företag, koncerner och myndigheter. Traditionellt har SAP:s produkter förknippats med stora företag men på senare år har man aktivt börjat rikta in sig även mot mindre och medelstora företag med produkterna SAP Business One och SAP Business All-in-One. Dotterbolaget SAP Svenska AB registrerades 1988 och har sitt huvudkontor i centrala Stockholm. 
 
Den svenska lastbils- och busstillverkaren Scania CV AB grundades 1891 och är idag en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania engagerar sig även i samtida och framtida forskning inom transportområdet i Sverige, bland annat genom grundandet av Mälardalens tekniska gymnasium och samarbete med andra högskolor och universitet, som exempelvis Handelshögskolan i Stockholm. Scania ägs av tyska Volkswagen AG genom dess dotterbolag Traton Group AG och har sin hemvist i Södertälje.
 
DB Schenker ingår i Deutsche Bahn AG:s globala transport- och logistikdivision och erbjuder som världens ledande logistikleverantör alltifrån landtransporter, internationella sjö- och flygfrakter samt lösningar kring lager och logistik. En hörnsten i företagets arbete är att minska utsläppen av växthusgaser, med siktet inställt på att minska utsläppen med 70 procent till 2030 och att uppnå Sveriges mål att bli klimatneutrala 2045. Företaget grundades år 1872 av Gottfried Schenker i Wien. Dotterbolaget i Sverige har sitt huvudkontor i Göteborg, där även Tysk-Svenska Handelskammarens representationskontor på Västkusten är placerat.
 
SEB grundades 1856 och är en nordisk finansiell koncern, med starkt företagsfokus. Förutom verksamhet i Sverige och Baltikum har SEB stor närvaro i övriga Norden och Tyskland, samt ett 20-tal kontor världen över. I Tyskland är banken inriktad på företagskunder och institutionella kunder och fokuserar på att ge rådgivning såväl till svenska företag med verksamhet i Tyskland som till tyska företag med intressen på den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Stockholm.
 
Siemens AG är en globalt verksam tysk industrikoncern med huvudkontor i München och Berlin. Koncernen grundades 1847 och är idag Europas största inom tekniksektorn, med en rad kända varumärken under sitt paraply. Företagets verksamhet har en stor bredd med tillverkning av bland annat vitvaror och datorer samt produkter och lösningar inom digitala industrier, energi och hälso- och sjukvård. Relationen till Sverige går långt tillbaka i tiden, redan 1893 blev Siemens Tekniska Byrå det första Siemensbolaget i Sverige. Företagets huvudkontor ligger då som nu i Stockholm.
 
Stena Line är en del av Stena AB-koncernen och ett av Europas ledande färjerederier, med 19 färjelinjer och förbindelser mellan tio länder. I portföljen ingår färjor, hamntjänster, passagerartransport, godstransporter, samt semester- och affärsresor. Företaget ser det som sitt uppdrag att skapa värde för kunderna genom att erbjuda kostnadseffektiva och smidiga färjetransporter, med ett fullständigt åtagande för säkerhet, tillförlitlighet och en minskad miljöpåverkan. Företaget är familjeägt, grundades 1962 och huvudkontoret ligger i Göteborg.
 
Uniper, med huvudkontor i Düsseldorf, är ett internationellt energibolag med verksamhet och ett stort antal anställda i många länder världen över. De viktigaste marknaderna är Tyskland, Ryssland, Sverige, Storbritannien och Benelux-länderna. Företaget producerar, handlar med och marknadsför el i stor skala. För den svenska basindustrin är Uniper en viktig producent av el från kärnkraft och vattenkraft, vilka utgör basen i det svenska energisystemet. Därtill tillhandahålls en reserv i fall av akut elbrist via företagets kraftverk och gasturbiner. Unipers huvudkontor i Sverige finns i Malmö.
 
Svenska statsägda Vattenfall AB är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Företaget engagerar sig för att hitta nya och hållbara sätt att elektrifiera transporter, industri och uppvärmning, med målet att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. I samarbete med kunder, partners, myndigheter och städer har företaget inom ramen för detta arbete tagit fram en ”färdplan för koldioxid”. Vattenfall är främst verksamt i Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Huvudkontoret ligger i Solna.
 
Med huvudkontor i Södertälje är Volkswagen Group Sverige AB Sveriges största importör av märken som Volkswagen Personbilar, Audi, Porsche, SEAT och Volkswagen Transportbilar. Tillsammans med auktoriserade återförsäljare och servicepartners marknadsförs varumärkena i Sverige och företaget säkerställer leveranser och efterlevnaden av tillverkarnas kvalitetskrav och garantier. Därtill drivs ett utbildningscentrum för mekaniker/tekniker som servar märkena. Volkswagen Group Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Europas största biltillverkare Volkswagen AG med huvudkontor i Wolfsburg.
 
Audi är en internationell tillverkare av premiumbilar med huvudkontor i Ingolstadt som är aktiv på mer än hundra marknader globalt och producerar bilar i flertalet anläggningar runt om i världen. Företaget fokuserar på nya produkter och hållbar teknik för framtidens mobilitet, med Volkswagen-koncernens motto "Together - Strategy 2025" är Audi en del av målsättningen att till mitten av decenniet bli världsledande inom hållbar mobilitet, främst genom ett stort elektrifieringsinitiativ. Audi Sverige ingår i Volkswagen Group Sverige AB och har i likhet med hela Volkswagen-gruppen sitt huvudkontor i Södertälje.
 
Porsche har sitt säte i Stuttgart och är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, 718 Boxster, 718 Cayman, Macan, Cayenne och Panamera. Som för andra biltillverkare sysselsätter de avgörande frågorna för den framtida fordonsindustrins även Porsche: elektrifiering, digitalisering och anslutbarhet står i fokus. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center runt om i hela landet. Företaget är ett helägt märke inom VW-koncernen, importfirman för den svenska marknaden sitter i Södertälje.

 

Ansök om medlemskap


Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska.

Avgift per år:

  • För upp till 10 anställda: 1900 SEK
  • För 11-100 anställda: 3200 SEK
  • För 101-500 anställda: 5700 SEK
  • För fler än 500 anställda: 7600 SEK

Förutom 100 SEK är avgiften avdragsgill.

Vilka tjänster är särskilt intressanta för er?
Vänligen notera att uppsägning av medlemskap i Tysk-Svenska Handelskammaren (TSHK) endast är möjlig till kalenderårets slut och att en begäran om utträde ska vara TSHK tillhanda senast den 30 november. Att avsluta en affärsrelation med TSHK eller TSHK Service AB betyder inte automatiskt ett avslut av medlemskap i TSHK. Medlemskapet måste avslutas separat och uttryckligen.
Bild-CAPTCHA
Ange de tecken som visas i bilden.