Collage: Windkraftwerk Eisenach von EnBW, Rustas deutsch-schwedische Schleife vor Ladeneröffnung sowie Maschinen und Computer von Sick

Dags att ta nästa steg?

Läs vad våra medlemmar och kunder har sagt om oss.

Kundcase

Se vad våra medlemsföretag och kunder har sagt om oss och hur vi har kunnat hjälpa företag att lyckas på den tyska och svenska marknaden.

Med Snälltåget till Tyskland

Snälltåget bedriver klimatsmart nattågstrafik mellan Stockholm och Berlin. Genom medlemskapet i Tysk-Svenska Handelskammaren vill företaget utöka sitt nätverk i Tyskland.

Edisens kreativitet lockar

Produktionsbolaget Edisen (tidigare Chimney) är en veteran i branschen som inte tappat någonting av sin kreativa hunger. "Det är helt enkelt sunt förnuft att vara medlem", säger vd:n om Tysk-Svenska Handelskammaren.

Smarta hälsoprodukter

Deversify utvecklar mobila elektroniska enheter och appar som ger kunden verktyg att kunna övervaka såväl sin individuella hälsa som eventuella kroniska sjukdomar. Vi stödjer företagets etablering i Tyskland.

München-scaleup till Sverige

Workarounds bärbara streckkodsläsare Proglove används inom lager- och logistiksektorn. Nu fokuserar det snabbväxande tyska företaget på att erövra Norden – med vår hjälp.

Sluta Gräv tar sin idé till Tyskland

"Vi har fått en väldigt bra support från Tysk-Svenska Handelskammaren i arbetet med att söka partner", säger Richard Alm, vd för företaget som har utvecklat ett innovativt koncept för markförankring.

Svensk skalsuccé

iDeal of Swedens mobiltillbehör erövrar den tyska marknaden. Vi hjälper designföretaget med beräkningen och redovisningen av förpackningsmängder och återvinningsavgifter i Tyskland.

Tyska digitaliseringspionjärer

Sick är idag en globalt agerande aktör på marknaden för intelligenta sensorer och lösningar för industriell automatiseringsteknik. Handelskammaren tar hand om skatteredovisningen i Sverige.

Aptit på Sverige

Danskfödda fruktbaren Rawbite är ett nytt tillskott i utbudet hos det tyska företaget Bahlsen. Handelskammaren har bistått företaget med rådgivning och med att ta fram anställningskontrakt.

Pedagogik i framfart

Academedia är norra Europas största utbildningsföretag och sätter sin prägel också på Tyskland. Tysk-Svenska Handelskammaren har bidragit till framgången i Tyskland.

AI för industrin

Ekkono utvecklar maskininlärning för sakernas internet. Sedan 2019 har företaget siktet inställt på den tyska marknaden. Handelskammarens kontakter har bidragit till framgångarna.

Med Matsmart mot matsvinnet

Matsmart är online-butiken vars affärsidé bygger på att sälja livsmedel som annars skulle ha slängts till rabatterade priser. Handelskammaren hjälpte företaget med etableringen i Tyskland.

Plast får nytt liv

Tyska Sutco Recyclingtechnik tillverkar system för behandling och sortering av avfall. Handelskammaren bistår företaget med en rad tjänster inom områdena lön, skatt och redovisning.

Ljudböcker i alla situationer

BookBeat har etablerat sig mycket framgångsrikt som innovativ utmanare i den tyska ljudboksbranschen. Målet nu är att nyttja det tysk-svenska nätverket för att få till nya spännande samarbeten.

EnBW satsar på svensk vindkraft

I början av 2019 köpte EnBW sju vindkraftparker bestående av 51 vindkraftverk med totalt 105 MW installerad kapacitet i Sverige. Nu är målet att fortsätta växa i det nya landet.

Tyskt kvalitetsstål för Sverige

ATG har i över 50 år handlat med, bearbetat och förädlat stålprodukter för byggsektorn. 2018 grundades dotterbolaget ATG Scandinavia AB med hjälp av handelskammaren.

Mässor ger nya kontakter

Under 2018 stod de svenska utställarna för nästan 4 000 kvm på mässorna i München. "2019 blir superlativernas år", säger Michael Pöllmann, försäljningsdirektör på Messe München.

Tysklandsprogrammet gav effekt

Varbergsbaserade Celsicom satsar på den tyska marknaden. "Handelskammaren har fungerat som en ovärderlig dörröppnare och har redan gett flera kontakter", säger vd Stefan Carlsson.

Form och funktion för Tyskland

Belysningsarmaturerna från Zero Interiör är både funktionella och vackra att se på. Vi stödjer det småländska företagets exportsatsning genom redovisning av återvinningsavgifterna i Tyskland.

Klimatsmart alternativ till mjölk

Havredryckerna från Oatly har på senare år gjort stor succé bland den växande skaran människor som vill bidra till en mer hållbar konsumtion. Vi hjälper företaget med miljörapporteringen i flera länder.

Binogi skalar upp i Tyskland

Binogis digitala läromedel för nyanlända har fått mycket positiv respons på tyska skolor. Med våra kunskaper och vårt nätverk hjälper vi det svenska företaget att expandera i Tyskland.

Warema finns där kunderna är

Tyska Warema som är europeisk marknadsledare inom solskydd har sedan 2017 en anställd på plats Sverige. Handelskammaren har varit behjälplig i skatte- och socialförsäkringsfrågor.

Spännande marknad för Marbach

Marbach är världsledande inom maskiner och utrustning för förpackningsindustrin. Vi hanterar lönen för det tyska företagets anställd i Sverige och ger stöd i arbets- och skatterättsliga frågor.

Agripo kommer till Tyskland

Agripo är en automat som underlättar hanteringen av potatis. Vi har hjälpt företaget bakom den att komma in hos flera stora dagligvarukedjor på den tyska marknaden.

Tyska tandimplantat för Sverige

OT Medicals högkvalitativa dentala implantat säljs i 37 länder, inklusive Sverige. Tysk-Svenska Handelskammaren hjälper företaget i skatte- och lönefrågor samt anlitas som virtuellt kontor.

Tysk-svenskt utbyte ger nytta

Sverige och Tyskland kan lära mycket av varandra, menar man på G+D. "Tysk-Svenska Handelskammaren är en fantastisk träffplats för meningsfulla utbyten", säger Sverigechef Bo Fjelkner.

Björn Borg siktar på Grand Slam

Björn Borg ser enorm potential för sina underkläder och sportmode i Tyskland och har dragit igång en stor satsning. Vi stödjer företaget i dess etablering på den tyska marknaden.

Svensk sill erövrar utlandet

Klädesholmen Seafood säljer sina olika sillprodukter nu också utanför Sverige. Vi sköter deras redovisning av avgifter för förpackningsåtervinning på olika marknader inom EU.

Tactons nya hemmamarknad

Enorm potential tack vare satsningen på Industrie 4.0 – det ser Tacton Systems i Tyskland. Genom medlemskapet hos oss får man både kompetensutveckling och tillgång till ett fantastiskt nätverk.

Rustad för stor satsning

Detaljhandelskedjan Rusta har öppnat butik och e-handel i Tyskland. Totalt är upp till 500 butiker planerade runtom i landet. Vi stöttade företaget operativt under hela sin väg till Tyskland.

Musikupplevelser för Sverige

"Det är helt grymt att ha experter som kan både den svenska och tyska marknaden och inte minst språket." Det säger man på konsertarrangören FKP Scorpio Sverige om våra tjänster.

Modulbyggnader för Sverige

Cadolto upplever en stor öppenhet och potential för sin modulbyggnadsteknik i Sverige. Det tyska företaget använder sig av vårt nätverk och vår expertis för att bli mer känd på den svenska marknaden.

Happy Plugs erövrar Tyskland

Happy Plugs producerar hörlurar som samtidigt ska vara accessoarer. Vi hjälper företaget med redovisningen av avgifter för återvinningen av deras batterier, förpackningar och elektroniska produkter.

By Rydéns lyser även i Tyskland

By Rydéns lampor är inte bara mycket populära i Sverige. För verksamheten i Tyskland har företaget anlitat handelskammaren för frågor inom bland annat rekrytering och juridik.

Kullamust dricks nu i Tyskland

Kullamust tillverkas av Kullabygdens Musteri och har bara en enda ingrediens: äpplen. I samarbete med oss expanderade företaget bland annat till Tyskland, Österrike och Belgien.

Loom bygger köpupplevelser

Loom shopexpansion planerar och upprättar detaljhandelskoncept. Genom medlemskapet i handelskammaren vill det tyska företaget bygga ut sina handels- och hantverkskontakter.

Helaba öppnar kontor i Sverige

Den tyska banken Landesbank Hessen-Thüringen (Helaba) har öppnat ett kontor i Stockholm. Handelskammaren hjälpte bl a med juridisk rådgivning kring anställningsavtalen.

Bättre nätreklam med Nugg.ad

Med hjälp av smart data gör Nugg.ad företagens nätreklam mer målinriktad. Idag finns det tyska företaget i åtta europeiska metropoler. Vi tar hand om deras löneadministration i Sverige.

WT Energiesysteme expanderar

WT Energiesysteme planerar, uppför, moderniserar och underhåller ställverk och andra anslutningar till elnätet. Med hjälp av Tysk-Svenska Handelskammaren tog företaget steget till Sverige.

Artipelag skaffar tyska kunder

Artipelag, en plats där konst möter kultur, erbjuder möteslokaler och festvåningar till företag. Medlemskapet hos oss ger dem möjlighet att få tillgång till den tyska marknaden.

Vi hjälpte Mymuesli till Sverige

Mymuesli gör frukostbordet mer variationsrikt. När det framgångsrika tyska företaget skulle etablera sig i Sverige anlitade man Tysk-Svenska Handelskammaren.

Tysk världsklass för Sverige

Wago har med fjäderklämmor blivit världsmarknadsledande för elektrisk anslutnings- och automatiseringsteknik. Man anlitar handelskammaren vid juridiska frågor samt för lönetjänster.

Bjoorn uppfinner golv på nytt

Med sitt innovativa klickgolv har den svenska producenten Bjoorn revolutionerat golvbranschen. Handelskammaren hjälpte företaget att komma in på den tyska marknaden.

Happiness utvidgar nätverket

Med sitt medlemskap hos oss drar Stockholmsbaserade webbyrån Happiness nytta av nätverkande, kundkontakter och kunskap om marknader och affärsutveckling.

Babor siktar högt i Sverige

I Tyskland har Babor sedan länge varit ett märke av tradition. För att hjälpa företaget att lyckas även på den svenska marknaden stödjer handelskammaren dem i juridiska och interkulturella frågor samt med bokföring.

Alla älskar Vitra

Oavsett om hemma, på kontoret eller restaurangen – Vitras designmöblar övertygar sedan 1950. Tysk-Svenska Handelskammaren hjälper företaget med bokföringen.

SSI Schäfer bygger i Sverige

Tyska SSI Schäfer har fått uppdraget att bygga en ny logistikanläggning i Källby. Handelskammaren gav den hjälp företaget behövde för ett lyckat projektgenomförande.

Tyskt hantverk i Sverige

Den sydtyska interiörbyggnadsspecialisten Baierl & Demmelhuber planerar och utrustar detaljhandelsbutiker i Sverige. Vi agerar bland annat som företagets momsombud.

Roligare golf med Vice

Vice Sporting Goods revolutionerar golfmarknaden genom direktdistribution via nätet. Handelskammaren sköter momsredovisningen åt det tyska företaget.

Granit satsar på Tyskland

Funktionella produkter som skapar ordning och reda – det utmärker den svenska inredningskedjan Granit. Handelskammaren bidrog till företagets etablering i Tyskland.

Gina Tricot utvidgar till Tyskland

Den svenska klädkedjan Gina Tricot inledde en stor satsning i Tyskland 2010. Inför etableringen tog man hjälp av våra tjänster inom miljöservice för rådgivning i miljörelaterade frågor.

Pramit bygger i Sverige

Turkisk-tyska byggentreprenören Pramit är med i många infrastruktur- och bostadsprojekt i Sverige. Handelskammaren sköter deras löneadministration och redovisning.

Flyeralarm etablerar sig online

Det tyska online-tryckeriet Flyeralarm har öppnat sin webshop i Sverige. Handelskammaren hjälpte bland annat till med bolagsbildningen och valet av marknadsföringsaktiviteter.

Studieresa på Almegas uppdrag

På uppdrag av Almega organiserade Tysk-Svenska Handelskammaren en studieresa för beslutsfattare från Tyskland som fick möjlighet att informera sig om svensk barnomsorg.

Design Online säljer till Tyskland

Design Online tog steget in på den tyska e-handelsmarknaden. Vid flera tillfällen anlitade de handelskammaren för rådgivning, bland annat om det tyska systemet för återvinning av förpackningar.

Hornbach växer i Sverige

Idag har byggvaruhuset Hornbach fyra varuhus i Sverige. Under etableringsfasen skötte Tysk-Svenska Handelskammaren deras bokföring och gav juridisk rådgivning.

Svensk anläggning för Lechner

Lechner är en av Europas ledande tillverkare av bänkskivor. Inför etableringen i Sverige anlitade företaget oss för bokföring, myndighetskontakter och personaladministration.

Trygga byggen med Layher

Tyska ställningsbyggaren Layher etablerade sig i Sverige för 30 år sedan och säljer över hela världen idag. Vi fick inspirera företagets tysk-svenska samarbete.