Din guide till tysk affärskultur

Det är viktigt att förstå den tyska affärskulturen för att lyckas på den tyska marknaden. I handboken "Din guide till tysk affärskultur" av Tysk-Svenska Handelskammarens Ninni Löwgren Tischer lär du dig knepen som krävs. Hur smälter jag in i ett tyskt team? Hur får jag min produkt såld i Tyskland? Och vad gör mig till en bra chef i en tysk arbetsmiljö?

Din guide till tysk affärskultur

Trots att Tyskland och Sverige ligger varandra geografiskt och kulturellt nära finns det skillnader i affärskulturen. Den förmenta likheten kan vilseleda och utgöra ett spänningsfält. Ninni Löwgren Tischer, affärsområdeschef Market Entry & Business Development på Tysk-Svenska Handelskammaren, har i flera år arbetat med interkulturell rådgivning. Med sina erfarenheter som utgångspunkt har hon skrivit en guide för svenska företagare och beslutsfattare.

Den 14 december 2021 utkommer en nyutgåva av handboken där hon förklarar hur hierarkier, beslutsprocesser och möten fungerar i Tyskland. Ninni Löwgren Tischer ger även konkreta tips på hur man hanterar olika jobbsituationer: Ska man ta en kopp kaffe med sina tyska kollegor? Vilka ord ska man undvika i en förhandling? Och hur dokumenterar jag fattade beslut?

Bokbeställning och pris

Handboken (2021) omfattar ca. 40 sidor och kostar 89 kronor plus porto.

Ninni Löwgren Tischer, Tysk-Svenska Handelskammaren
Din guide till tysk affärskultur
Frankfurter Allgemeine Buch, 2021

En version på tyska finns att tillgå för att ta del av det omvända perspektivet: hur fungerar vi svenskar? "Der deutsch-schwedische Businessführer" omfattar cirka 110 sidor och kostar 180 kronor plus porto. 

För att beställa den svenska handboken, vänligen fyll i vårt beställningsformulär eller skicka ett mail till business@handelskammer.se.

Boka in en interkulturell coachning

Tysk-Svenska Handelskammren erbjuder även skräddarsydda interkulturella coachningar. Du får en gedigen genomgång av skillnader avseende tysk och svensk kommunikation, ledarskap och samarbete - individuellt anpassat till dina förutsättningar och behov. Vi tar upp praktiska exempel och lyfter deltagarnas frågor från egna erfarenheter. Kontakta Ninni Löwgren Tischer vid intresse. 

Kontakt

Ninni Löwgren Tischer

Market Entry & Business Development, Mässor | Affärsområdeschef

Telefon

+46-8-665 18 12

Kontakta oss gärna med dina frågor och ärenden

Bild-CAPTCHA
Ange de tecken som visas i bilden.