Valle Wigers, Tysk-Svenska Handelskammaren, i handelskammarens studio

Kunskap, idéer och nya kontakter.

Välkommen till våra digitala evenemang!

Evenemang

Tysk-Svenska Handelskammaren arrangerar ett stort antal evenemang varje år som är relevanta för dig på ett bolag med tysk-svenska kopplingar.

Vi erbjuder kurser och webbinarier om interkulturellt ledarskap och om hur du lyckas med din export till Tyskland. Vi erbjuder också flera webbinarier inom ramen för innovationsplattformen German Swedish Tech Forum som syftar till att öka och utveckla samarbetet mellan våra två länder.

Våra evenemang riktar sig till dig som arbetar med tyska kollegor, kunder och den tyska marknaden men vi erbjuder också kurser för dig som tysktalande här i Sverige eller dig på plats i Tyskland. Så fort det aktuella läget normaliserats ser vi också fram emot att åter arrangera fysiska event dit du som anställd på ett medlemsföretag är välkommen för att utöka ditt nätverk och knyta nya affärskontakter.

I kalendariet hittar du alla vår kommande evenemang. Varmt välkommen att anmäla dig!

Missade du ett webbinarium? Via vår Youtube-kanal kan du i efterhand titta på inspelningarna av våra senaste webbinarier när det passar dig.

31 januari
2021
Berlin

SET Award 2021 – ansök nu!

Start Up Energy Transition (SET) Award är en internationell tävling för startups och nybildade företag i hela världen som främjar den globala energiomställningen och därmed ...

1 februari
2021
Stockholm

Webbinarium: Hur har coronapandemin påskyndat Tysklands digitalisering?

En majoritet av de tyska företagen nämner en påskyndad digitalisering som den allra viktigaste åtgärden för att kunna gå stärkta ur krisen vi nu genomlever ...

4 februari
2021
Online

Webbinarium: Svensk arbetsrätt – lär dig grunderna (på tyska)

Vid detta webbinarium får du en grundläggande överblick över vilka arbetsrättsliga villkor som gäller för företag i Sverige.

Den här kursen riktar sig till dig ...

16 mars
2021
Online

Webbinarium: Nya krav för förpackningar i Tyskland

Från och med 2021 och 2022 gäller nya regler för företag som säljer förpackade varor på den tyska marknaden.

Mer information om detta webbinarium inom ...

12 april
2021
arrow_downward
16 april
2021

15 svenska cleantech-företag på Hannovermässan

Världens största industrimässa arrangerar 2021 återigen en digital upplaga. Energimyndigheten presenterar för femte året i rad 15 innovativa svenska cleantech-företag i en digital paviljong.

Följande ...