Om oss

Skaffa dig en partner som är expert på Tyskland och samtidigt hemma på den svenska marknaden.

Vårt uppdrag är att utveckla handeln mellan Tyskland och Sverige. Det gör vi genom att hjälpa tyska och svenska företag att hitta varandra, göra affärer, etablera verksamhet samt stödja dem i verksamheten när de redan är på plats.

Vi finns här lika mycket för svenska företag som för tyska. Våra över 60 medarbetare har unik kompetens inom till exempel tysk och svensk affärsjuridik, arbetsrätt, redovisning, skattefrågor och marknadsföring och talar såväl tyska som svenska. Det gör att vi lätt kan sätta oss in i våra kunders verksamheter och utmaningar och föreslå de bästa lösningarna för den nya marknaden. Vi kan hjälpa dig med både det strategiska och det praktiska arbetet för att skapa försäljning på den tyska marknaden.

Som en del av det tyska utlandshandelskammarnätverket AHK, som finns på plats i över 140 städer i 92 länder, har vi ett gott samarbete med de regionala handelskamrarna, IHK, i Tyskland, vilket ger oss ett oerhört brett kontaktnät och tillgång till tyska beslutsfattare. Vi är din dörröppnare till Tyskland. Även i Sverige samarbetar vi med regionala handelskamrar, kommuner och näringslivsorganisationer. Dessutom ingår vi i Team Sweden för Tyskland, en utvald grupp myndigheter och andra aktörer som hjälper företag att internationaliseras.

I 70 år har Tysk-Svenska Handelskammaren skapat ett omfattande nätverk av beslutsfattare från företag, politik och organisationer. Vare sig du är medlem eller kund kan du dra nytta av detta nätverk i Tyskland och i Sverige. Vi hjälper dig med kontakter när det behövs.


Se vad våra medlemsföretag och kunder har sagt om oss och hur vi har kunnat hjälpa företag att lyckas på den tyska och svenska marknaden.
 

Det tysk-svenska näringslivet är en motor för tillväxt och innovation. I vår jubileumsfilm berättar vi mer!