Våra kunder om oss

Läs vad våra medlemsföretag och kunder har sagt om oss och hur vi har kunnat hjälpa företag att lyckas på den tyska respektive svenska marknaden.

Moritz Bruns, vd på FRS Baltic:

– Eftersom vi alltid strävar efter operativ kompetens i allt vi gör är vi också mycket noga med att välja våra tjänsteleverantörer. Tysk-Svenska Handelskammaren övertygade oss redan från början om att vi hade hittat rätt partner för att på ett korrekt sätt kunna etablera vår administration i Sverige.

"Tysk-Svenska Handelskammaren övertygade oss redan från början."


Jon Lindén, vd på Ekkono:

Minatyrtåg från Ekkono Solutons

– Tysk-Svenska Handelskammarens kontakter var ovärderliga för oss. Vi fick så bra samarbeten med tyska företag att det la grunden för oss att bilda bolag i Tyskland och medverka på Hannovermässan med egen monter.

"Tysk-Svenska Handelskammarens kontakter var ovärderliga för oss."


Tom Kurth, Chief Legal Officer på Native Instruments:

Tom Kurth. Goto: Native Instruments

– Vi har samlat goda erfarenheter från tyska handelskamrar i andra länder och uppskattar det kompetenta samarbetet, särskilt inom områdena juridik och lön. Vi kan till exempel få hjälp att lösa problem på tyska, få skräddarsydda svar och anlita tjänster som tar hänsyn till regelverket i respektive land. Bra tillgänglighet, snabba svarstider och en bred portfölj av tjänster – det är något vi verkligen uppskattar.

"Bra tillgänglighet, snabba svarstider och en bred portfölj av tjänster."


Sven Jansson, vd på Vitra Sverige:

Stolar från Vitra

– Utmärkt vägledning. För oss var det toppen att ha någon som ger råd i juridik- och skattefrågor och kan förklara kulturella skillnader mellan Sverige och Schweiz.

"Utmärkt vägledning"


Stefan Carlsson, vd på Celsicom:

Stefan Carlsson, vd på Celsicom.

– Handelskammaren har fungerat som en ovärderlig dörröppnare och har redan gett flera kontakter som är intresserade av vårt mätsystem.

"En ovärderlig dörröppnare"


Anna- Karin Wårfors, CSR-manager på Gina Tricot:

Butik Gina Tricot

– Tysk-Svenska Handelskammarens service är både snabb och proffsig. Det ger trygghet och förenklar vår etablering i Tyskland.

"Det ger trygghet och förenklar vår etablering i Tyskland."


Johannes Kayser, COO och ansvarig för etableringen i Tyskland på Matsmart:

Johannes Kayser. Foto: Matsmart

– Medlemskapet är värdefullt på flera sätt. Men framförallt kan jag säga att vi har fått enormt viktiga och värdefulla insikter och råd från Handelskammaren inför vår etablering, som har hjälpt oss under tiden vi byggt och bygger upp relationer på marknaden.

"Medlemskapet är värdefullt på flera sätt."


Ewa Johansson, Tysklandschef på Tacton Systems:

Ewa Johansson, Tacton

–  Vi får både kompetensutveckling och tillgång till ett fantastiskt nätverk. Under hela min yrkeskarriär har jag jobbat på företag som har varit medlemmar i Tysk-Svenska Handelskammaren. Så när jag började på Tacton såg jag till att vi också blev medlem.

"Vi får både kompetensutveckling och tillgång till ett fantastiskt nätverk."


Niclas Sandin, vd på Bookbeat:

Niclas Sandin. Foto: Bookbeat

– Under de första månaderna när vi etablerade oss i Tyskland fick vi kontinuerlig professionell stöttning av Tysk-Svenska Handelskammaren gällande frågor som juridik och bokföring.

"Professionell stöttning"


Olaf Kinne, WT Energiesysteme:

WT Energiesysteme

– Den svenska proceduren skiljer sig naturligtvis från den tyska i en rad avseenden. Därför har vi tagit hjälp av Tysk-Svenska Handelskammaren. De bistår oss med sin kunskap så att man egentligen inte kan tala om några svårigheter.

"Man kan inte tala om några svårigheter."


Niklas Westergren, marknadschef för FKP Scorpio:

Niklas Westergren. Foto: FKP Scorpio

–  Det är helt grymt att ha experter som kan både den svenska och tyska marknaden och inte minst språket. Det underlättar mycket!

"Det underlättar mycket!"

 

Ronnie Hellström, expansionschef på Hornbach:

Hornbachs logga

– Tysk-Svenska Handelskammaren har varit ett ovärderligt stöd under etableringsfasen i Sverige. Vi kunde få hjälp med bokföring och det svenska regelverket för att komma igång.

"Ovärderligt stöd under etableringsfasen"


Johannes Demmelhuber, vd på Baierl & Demmelhuber:

Johannes Demmelhuber, vd på Baierl & Demmelhuber

– Vi är väldigt tacksamma för handelskammarens snabba och obyråkratiska stöd.

"Snabb och obyråkratisk stöd"

 

Cemil Sitar, vd på Pramit Construction Filial:

Norra Länken i Stockholm

– Även om vi numera känner till de svenska rutinerna fortsätter vi att anlita handelskammaren för vår bokföring, eftersom vi uppskattar det friktionsfria samarbetet med medarbetarna där.

"Vi uppskattar det friktionsfria samarbetet med medarbetarna."


Carmen Stragkas, ansvarig för utlandsaktiviteterna på Flyeralarm:

Produktion Flyeralarm

– Det spelade ingen roll om det gällde bolagsbildningen, valet av marknadsföringsaktiviteter eller research – vi kunde alltid förlita oss på handelskammarens hjälp.

"Vi kunde alltid förlita oss på handelskammarens hjälp."


Hubert Bodächtel, vd för Lechner Svenska Holding AB:

Kök från Lechner

– Nästan från första dagen var handelskammaren en pålitlig partner, vare sig det handlade om bokföring, myndighetskontakter eller om personaladministration.

"En pålitlig partner"