En vägg med Tysk-Svenska Handelskammarens PremiumPartner och en skugga

Våra Premiumpartner

Här presenterar vi våra Premiumpartner:
 

AB Electrolux Logga

AB Electrolux är en av världens största tillverkare av vitvaror. Företaget – som äger flera andra varumärken i samma bransch som till exempel Elektro-Helios, Zanussi, AEG, Frigidaire och Volta – tillverkar bland annat tvättmaskiner, diskmaskiner, kylskåp, spisar och dammsugare. Varje år når många miljoner av företagets produkter privathushåll och professionella användare på en stor mängd marknader runt om i världen. Electrolux bildades 1919 och huvudkontoret är beläget i Stockholm.
 

AB Volvo logga

AB Volvo är moderbolag för Volvokoncernen, även Volvo Group, en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner samt marina och industriella drivsystem. Koncernen erbjuder även finansiella tjänster. Volvo bildades 1926 som ett dotterbolag inom SKF och har sedan dess en självklar förankring i det västsvenska näringslivet i allmänhet och i Göteborg i synnerhet. År 1999 sålde Volvo bilproduktionen Volvo Personvagnar till amerikanska Ford Motor Company, som 2010 sålde det vidare till kinesiska Geely. Volvos huvudkontor ligger på Hisingen i Göteborg.
 

BASFs Logga

Den tyska koncernen BASF grundades 1865 och är en av världens största kemikalietillverkare och tillhör pionjärerna inom kemikalieindustrin. Företaget har sin hemvist i Ludwigshafen och därtill verksamheter över hela världen, aktierna handlas på börserna i New York, London, Zürich och Paris. Den svenska verksamheten BASF AB har sitt huvudkontor i Göteborg och säljer produkter via affärsenheterna Performance Chemicals, Care Chemicals, Inorganics, Acrylics & Dispersions, Polyuretanes, Engineering Plastics, Intermediates, Wolman Division och andra.
 

Det tyska life-science-företaget Bayer AG grundades 1863 och har därmed mer än 150 års erfarenhet och kärnkompetens inom hälsa och jordbruk där syftet är att med innovativa produkter och lösningar bidra till att förebygga, lindra och behandla sjukdom samt säkra den framtida livsmedelsförsörjningen. Som en av världens ledande koncerner inom life-science bidrar Bayer till att fler människor, över hela världen, kan leva ett friskare liv och att hungern kan minska. Den svenska verksamheten Bayer AB har sitt huvudkontor i Solna utanför Stockholm.
 

BMW:s logga

Med sina fyra varumärken BMW, Mini, Rolls-Royce och BMW Motorrad är BMW Group världens ledande premiumtillverkare av bilar och motorcyklar och erbjuder därutöver finansiella- och mobila premiumtjänster. Som ett globalt företag driver BMW Group produktions- och monteringsanläggningar i ett stort santal länder runt om i världen. BMW Northern Europe AB omfattar den svenska verksamheten BMW Sverige AB samt BMW Norge AS och Oy BMW Soumi AB. Det svenska huvudkontoret är beläget i Sollentuna utanför Stockholm.
 

CHGs Logga

CHG-Meridian är en av världens ledande leverantörer av teknikhanteringstjänster för informationsteknologi och telekommunikation för industrin och hälsovårdssektorerna. Företagets portfolio inkluderar rådgivning, finansiella och operativa tjänster samt reparationsservice för uttjänt utrustning. Bolaget, som finns representerat i en rad länder, har sitt huvudkontor i den sydtyska staden Weingarten. I Sverige är CHG-Meridian på plats med två kontor, ett i centrala Stockholm och ett i Kista.
 

Danske Banks Logga

Danske Bank är en bank för privatpersoner och företag med verksamhet i många länder, främst i Europa. Banken grundades i Köpenhamn 1871, etableringen i Sverige skedde 1997. Den svenska verksamheten bedrivs som en filial till det danska moderbolaget, vilket innebär att man använder sitt tillstånd från danska myndigheter att bedriva bankverksamhet. Danske Bank är Sveriges femte största bankrörelse. Utöver traditionella banktjänster erbjuds försäkring och pension, bolånekredit, förmögenhetsförvaltning, fastighetsfinansiering och leasingtjänster.
 

DHLs Logga

DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är ”logistikbolaget för hela världen”. DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. DHL Supply Chain (Sweden) ingår i Deutsche Post DHL Group och har sitt huvudkontor i Solna. DHL arbetar löpande med åtgärder för att minska sin klimatpåverkan. Företagets ”skicka grönt” är ett klimatsmart tillval som kan göras på alla försändelser inom Sverige. Pengarna går till investeringar i klimatsmarta transportlösningar.
 

EBM-Papst logga

ebm-papst-gruppen är världens ledande tillverkare av fläktar och drivenheter. Sedan företagets grundande år 1963 har ebm-papst satt internationella marknadsstandarder genom sin spetskompetens inom motorteknik, elektronik, digitalisering och aerodynamik. Med över 20 000 produkter erbjuder ebm-papst skräddarsydda, energieffektiva och intelligenta lösningar för praktiskt taget alla krav inom ventilation och drivteknik. Företaget har nära 15 000 anställda på 29 produktionsanläggningar (inklusive i Tyskland, Kina och USA) och 51 försäljningskontor över hela världen. Huvudkontoret för ebm-papst-koncernen finns i Mulfingen, Tyskland och det svenska dotterbolaget ebm-papst AB har sitt säte i Järfälla, Stockholm.
 

E.ONs Logga

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag hemmahörande i Essen i Ruhrområdet. Den svenska verksamheten har Malmö som bas, med ytterligare kontor i ett flertal andra städer. I takt med förändringarna på energimarknaden och ett nytt framväxande energilandskap ökar efterfrågan av förnybara energikällor. E.ON är med och driver förändringen i alla dess delar, från samarbeten till hållbara energilösningar samt inom nya teknologier, så som solceller, digitalisering och lokalt producerad förnybar energi.
 

ERV logga
Europeiska ERV är en del av den tyska försäkringskoncernen ERGO och en av de största aktörerna på den svenska marknaden för privat- och tjänstereseförsäkringar samt försäkringar för utlandsstationerade. Därtill finns försäkringar för bl.a. utomlandsstuderande och au-pairer samt olika specialförsäkringar. Som ett stort, internationellt försäkringsbolag med servicenät över hela världen kan bolaget erbjuda sina kunder ett tryggt och säkert resande. Europeiska ERV bildades 1920 och företaget har idag sitt huvudkontor i Kista utanför Stockholm.
 
Grand Hôtels Logga

Med sin vackra miljö och sitt fantastiska läge i stadens hjärta har Grand Hôtel varit en hemvist för internationella celebriteter, storslagna fester och hängivna livsnjutare sedan 1874. Den vackra Cadierbaren, Mathias Dahlgrens prisbelönta restauranger och den inbjudande Verandan bjuder på storslagen utsikt mot Stockholms slott och ett utbud av mat och dryck i absolut världsklass. Grand Hôtel erbjuder även avkopplande bastubad och svalkande dopp i Nordic Spa & Fitness. Grand Hôtel ägs av Patricia Industries, som är en del av Investor AB.
 

Grohe logga

Grohe, ett ledande, globalt varumärke för skräddarsydda sanitetslösningar och sysselsätter sammanlagt över 6 000 medarbetare, varav 2 400 i Tyskland. Företagets produkter säljs i mer än 130 länder. Grohe satsar på teknologi, design och hållbarhet för att kunna skapa fantastiska upplevelser och erbjuda ”Pure Freude an Wasser”. Huvudkontoret ligger i Düsseldorf och i Hemer, Nordrhein-Westfalen och den svenska filialen ligger i Kista, Stockholm.
 

Hochtief logga

Hochtief är en ingenjörsledd, global infrastrukturkoncern. Företaget har en ledande position inom sina kärnverksamheter bygg och anläggning, service och offentlig infrastruktur/samhällsbyggnad. I Europa förverkligar Hochtief Infrastructure trafik-, energi- och byggprojekt samt erbjuder tjänster för alla genomförandefaser av byggnader, broar, gator, tunnlar, hamnar, järnvägar, flygplatser eller anläggningar som producerar konventionell och förnybar energi. Företagets svenska dotterbolag med säte i Stockholm fokuserar på projekt inom området transport- och energiinfrastruktur. Mot bakgrund av företagets engagemang i miljö- och hållbarhetsfrågor är Hochtief sedan 2006 listat i Dow Jones Sustainability World Index.
 

Logga IK Partners

IK Partners grundades 1989 och är ett europeiskt rådgivningsföretag med skandinaviska rötter som är inriktat på private equity. Bolaget fokuserar på långfristiga investeringar för portföljföretag kombinerat med samhälleligt ansvar, bland annat genom sin stiftelse IKARE. Verksamheten riktar sig främst mot de finansiella marknaderna i Norden, DACH-regionen, Frankrike, Storbritannien och Beneluxländerna. Företagets huvudkontor finns i London, det svenska kontoret mitt i centrala Stockholm.
 

KI Park är en sammanslutning av forskningsinstitutioner, startups och etablerade företag som vill samarbeta kring AI-frågor för att hjälpa Tyskland och Europa att bli tekniskt ledande till 2030. Medlemmarna har tillgång till en plattform där de kan initiera egna projekt och få stöd i genomförandet. Fokus ligger på AI-tekniker som kvantmekanisk inlärning, syntetiska data och NLP, som i hög grad kommer att avgöra industrins och samhällets framtid.
 

Lidl Sveriges Logga

Från att ha varit en ny utmanare bland matvarukedjorna i Sverige när de första butikerna slog upp dörrarna i september 2003 är Lidl Sverige idag ett självklart inslag på den svenska marknaden.  Lidl går i takt med tiden och engagerar sig för hållbarhet och miljömedvetenhet, bland annat genom ett idogt arbete för att minska matsvinnet och plastanvändningen. Målsättningen är att utforma världens grönaste butiker kombinerat med hållbara transporter.Företagets tyska hemvist är staden Neckarsulm i förbundslandet Baden-Württemberg, det svenska huvudkontoret befinner sig i Solna.
 

Mercedes-Benz Sverige ABs Logga

Mercedes-Benz Sverige AB är den officiella importören av Mercedes-Benz lastbilar, personbilar och transportbilar i Sverige. Huvudkontoret ligger i Malmö där Mercedes har en gemensam svensk-dansk organisation för de två marknaderna. Deras systerbolag Mercedes-Benz Finans Sverige AB erbjuder därtill bilfinansiering och andra fordonsrelaterade servicetjänster. Den svenska verksamheten ingår i den i Stuttgart hemmahörande globala koncernen Daimler AG, en av de största producenterna i världen av premiumbilar och världens största tillverkare av kommersiella fordon.
 

Messe Münchens Logga

Sedan 50 år lockar Münchenmässan (Messe München) besökare från hela världen. Med utställningshallen, det internationella kongresscentret ICM och eventcentret MOC samt över tusen medarbetare och runt 70 representationer utomlands är mässan en av de största i världen. I den sydtyska metropolen anordnas en rad branschmässor med brett spektrum, besökaren finner alltifrån laboratorieteknik, bioteknologi och byggmaskiner till elektronik, smycken och laserteknik.

Nordeas Logga

Nordeas historia sträcker sig tillbaka 200 år i tiden, men banken etablerades i sin nuvarande tappning genom en sammanslagning av de tre bankerna Merita-Nordbanken, Unibank och Kreditkassen år 2000. Idag är banken sett till marknadsvärde en av de tio största finanskoncernerna i Europa. Som fullservicebank erbjuder Nordea ett omfattande utbud av produkter, tjänster och lösningar inom bank, kapitalförvaltning och försäkring. Koncernens huvudkontor låg mellan bildandet år 2000 och 2018 i Stockholm, men finns sedan den 1 oktober 2018 i Helsingfors.
 

Pandox ABs Logga

Pandox AB är ett europeiskt hotellfastighetsbolag vars verksamhet omfattar två segment för hotellägande: fastighetsförvaltning och operatörsverksamhet. Genom den integrerade affärsmodellen är företaget aktivt genom hela hotellvärdekedjan, förutom att äga och hyra ut hotellfastigheter kan Pandox också driva hotell i egen regi. Portföljen innehåller framförallt stora hotellfastigheter med hotell av hög kvalitet. Som en del av hållbarhetsarbetet läggs därtill stor vikt vid utvecklingen av lönsamma gröna fastigheter och gröna avtal med hotelloperatörer. Företaget har sitt kontor i centrala Stockholm.
 

Bosch logga

1904 var året då Robert Bosch och Fritz Egnell undertecknade ett avtal rörande försäljning av Boschs produkter och därmed lade grunden för Boschs närvaro i Sverige. Idag sysselsätter Bosch i Sverige cirka 1 900 medarbetare inom de fyra affärsområdena Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods samt Energy and Building Technology. Huvudkontoret med ledning för Robert Bosch AB ligger i Kista, strax norr om Stockholm. Härifrån bedrivs försäljning och utbildning inom divisionerna Automotive Aftermarket, Power Tools och Building Technologies. I Göteborg finns vårt försäljningskontor med ansvar för försäljning och utveckling av system och komponenter för fordonsindustrin och i Lund vår utvecklingsenhet för mjukvaruapplikationer. I koncernen ingår även de lokala bolagen Bosch Thermoteknik AB, Bosch Rexroth AB och BSH Home Appliances. Tillsammans har vi kontor och anläggningar med produktion, försäljning, testverksamhet samt forskning och utveckling, från Arjeplog i norr till Lund i söder.

Logga Scania

 

 


Den svenska lastbils- och busstillverkaren Scania CV AB grundades 1891 och är idag en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania engagerar sig även i samtida och framtida forskning inom transportområdet i Sverige, bland annat genom grundandet av Mälardalens tekniska gymnasium och samarbete med andra högskolor och universitet, som exempelvis Handelshögskolan i Stockholm. Scania ägs av tyska Volkswagen AG genom dess dotterbolag Traton Group AG och har sin hemvist i Södertälje.
 

DB Schenkers Logga

DB Schenker ingår i Deutsche Bahn AG:s globala transport- och logistikdivision och erbjuder som världens ledande logistikleverantör alltifrån landtransporter, internationella sjö- och flygfrakter samt lösningar kring lager och logistik. En hörnsten i företagets arbete är att minska utsläppen av växthusgaser, med siktet inställt på att minska utsläppen med 70 procent till 2030 och att uppnå Sveriges mål att bli klimatneutrala 2045. Företaget grundades år 1872 av Gottfried Schenker i Wien. Dotterbolaget i Sverige har sitt huvudkontor i Göteborg, där även Tysk-Svenska Handelskammarens representationskontor på Västkusten är placerat.
 

SEB logga
SEB grundades 1856 och är en nordisk finansiell koncern, med starkt företagsfokus. Förutom verksamhet i Sverige och Baltikum har SEB stor närvaro i övriga Norden och Tyskland, samt ett 20-tal kontor världen över. I Tyskland är banken inriktad på företagskunder och institutionella kunder och fokuserar på att ge rådgivning såväl till svenska företag med verksamhet i Tyskland som till tyska företag med intressen på den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

 

Siemens Logga

Siemens AG (Berlin och München) är ett ledande globalt teknikföretag som har stått för teknisk spetskompetens, innovation, kvalitet och tillförlitlighet i mer än 170 år. Företaget fokuserar på intelligent infrastruktur för byggnader och distribuerade energisystem, samt på automation och digitalisering inom process- och tillverkningsindustrin. Genom det separat förvaltade företaget Siemens Mobility hjälper Siemens till att forma världsmarknaden för person- och godstrafik. Via sin majoritetsandel i Siemens Healthineers är företaget även en världsledande leverantör av medicinteknik och digitala hälsotjänster. Siemens har även en minoritetsandel i Siemens Energy, verksamt inom överföring och generering av elkraft, som börsnoterades den 28 september 2020.

 

Siemens Energy Logga

Siemens Energy AG är en börsnoterad tillverkare av el- och kraftteknik med säte i München som grundades 2020 genom en avknoppning av energiverksamheten från Siemens AG. Företagets portfölj omfattar kraftproduktion, kraftöverföring och industriella lösningar inom både konventionell och förnybar energi. Det svenska dotterbolaget Siemens Energy AB har sitt huvudkontor i Finspång i Östergötland där företaget tillverkar och servar gasturbiner och andra energiprodukter. 

 

Stena Lines Logga

Stena Line är en del av Stena AB-koncernen och ett av Europas ledande färjerederier, med 19 färjelinjer och förbindelser mellan tio länder. I portföljen ingår färjor, hamntjänster, passagerartransport, godstransporter, samt semester- och affärsresor. Företaget ser det som sitt uppdrag att skapa värde för kunderna genom att erbjuda kostnadseffektiva och smidiga färjetransporter, med ett fullständigt åtagande för säkerhet, tillförlitlighet och en minskad miljöpåverkan. Företaget är familjeägt, grundades 1962 och huvudkontoret ligger i Göteborg.
 

Tyska Turistbyrån logga

På uppdrag av den tyska regeringen arbetar Tyska Turistbyrån (DZT – Deutsche Zentrale für Tourismus e.V.) med att sprida budskapet om reselandet Tyskland till den övriga världen. Målet är att öka antalet resor och gästövernattningar samt positionera Tyskland som mångfaldigt och attraktivt semesterland, såväl gällande fritidsturism som affärsturism. Huvudkontoret ligger i Frankfurt am Main. Sedan 1950 har Tyska Turistbyrån en svensk filial i Stockholm.

 

Unipers Logga

Uniper, med huvudkontor i Düsseldorf, är ett internationellt energibolag med verksamhet och ett stort antal anställda i många länder världen över. De viktigaste marknaderna är Tyskland, Ryssland, Sverige, Storbritannien och Benelux-länderna. Företaget producerar, handlar med och marknadsför el i stor skala. För den svenska basindustrin är Uniper en viktig producent av el från kärnkraft och vattenkraft, vilka utgör basen i det svenska energisystemet. Därtill tillhandahålls en reserv i fall av akut elbrist via företagets kraftverk och gasturbiner. Unipers huvudkontor i Sverige finns i Malmö.
 

Vattenfalls Logga

Svenska statsägda Vattenfall AB är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Företaget engagerar sig för att hitta nya och hållbara sätt att elektrifiera transporter, industri och uppvärmning, med målet att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. I samarbete med kunder, partners, myndigheter och städer har företaget inom ramen för detta arbete tagit fram en ”färdplan för koldioxid”. Vattenfall är främst verksamt i Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Huvudkontoret ligger i Solna.

Vokswagens Logga

Med huvudkontor i Södertälje är Volkswagen Group Sverige AB Sveriges största importör av märken som Volkswagen Personbilar, Audi, Porsche, SEAT och Volkswagen Transportbilar. Tillsammans med auktoriserade återförsäljare och servicepartners marknadsförs varumärkena i Sverige och företaget säkerställer leveranser och efterlevnaden av tillverkarnas kvalitetskrav och garantier. Därtill drivs ett utbildningscentrum för mekaniker/tekniker som servar märkena. Volkswagen Group Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Europas största biltillverkare Volkswagen AG med huvudkontor i Wolfsburg.
 

Audis Logga

Audi är en internationell tillverkare av premiumbilar med huvudkontor i Ingolstadt som är aktiv på mer än hundra marknader globalt och producerar bilar i flertalet anläggningar runt om i världen. Företaget fokuserar på nya produkter och hållbar teknik för framtidens mobilitet, med Volkswagen-koncernens motto "Together - Strategy 2025" är Audi en del av målsättningen att till mitten av decenniet bli världsledande inom hållbar mobilitet, främst genom ett stort elektrifieringsinitiativ. Audi Sverige ingår i Volkswagen Group Sverige AB och har i likhet med hela Volkswagen-gruppen sitt huvudkontor i Södertälje.
 

Porsches Logga

Porsche har sitt säte i Stuttgart och är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, 718 Boxster, 718 Cayman, Macan, Cayenne och Panamera. Som för andra biltillverkare sysselsätter de avgörande frågorna för den framtida fordonsindustrins även Porsche: elektrifiering, digitalisering och anslutbarhet står i fokus. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center runt om i hela landet. Företaget är ett helägt märke inom VW-koncernen, importfirman för den svenska marknaden sitter i Södertälje.

Kontakt

Aino Weber

Member Services | Affärsområdeschef

Telefon

+46-8-665 18 61

Ansök om medlemskap


Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska.

Avgift per år:

  • För upp till 10 anställda: 2100 SEK
  • För 11-100 anställda: 3500 SEK
  • För 101-500 anställda: 6200 SEK
  • För fler än 500 anställda: 8200 SEK

Förutom 100 SEK är avgiften avdragsgill.

Vilka tjänster är särskilt intressanta för er?
Vänligen notera att uppsägning av medlemskap i Tysk-Svenska Handelskammaren (TSHK) endast är möjlig till kalenderårets slut och att en begäran om utträde ska vara TSHK tillhanda senast den 30 november. Att avsluta en affärsrelation med TSHK eller TSHK Service AB betyder inte automatiskt ett avslut av medlemskap i TSHK. Medlemskapet måste avslutas separat och uttryckligen. OBS: Tecknande av medlemskap mellan 1 oktober och 31 december 2022 innebär bindande medlemskap för 2023.
Bild-CAPTCHA
Ange de tecken som visas i bilden.