Foto: unsplash/pixabay/unsplash

Extrainsatt webbinarium – skatte- och arbetsrättsliga frågor i coronatider

Olika åtgärder har presenterats av den svenska regeringen som ska underlätta för företag i Sverige under coronakrisen. Vid detta extrainsatta webbinarium ger våra experter dig svar på dina skatte- och arbetsrättsliga frågor på tyska.

För vem
Detta webbinarium riktar sig till tyska företag som har verksamhet respektive anställda i Sverige. Seminariet hålls på tyska.

Innehåll

  • Vilka förutsättningar gäller för det nya korttidsarbetet och vilka möjligheter erbjuds?
  • När och hur kan man ansöka om korttidsarbete?
  • Vilka aktuella ändringar gäller avseende de anställdas sjukfrånvaro och sjuklönen?
  • Vilka stödåtgärder finns från Skatteverket?
  • Vilka är möjligheterna till anstånd med beskattning och återbetalning av redan erlagd skatt och hur ansöker man om dess åtgärder?
  • Vilka aktuella ändringar finns avseende arbetsgivaravgifterna?

Du har även möjlighet att ställa egna frågor via chat.

Våra experter:

Kerstin Kamp-Wigforss är tysk advokat och chefsjurist på Tysk-Svenska Handelskammaren. Hon har en tysk doktorsexamen inom arbetsrätt och en Master of Law från London University. Kerstin har arbetat som advokat på såväl tyska som svenska advokatbyråer och har även flerårig erfarenhet från en svensk arbetsgivarorganisation. Hon föreläser regelbundet om arbetsrätt.
 

Andreas Hellberg är utbildad ekonom med inriktning mot beskattning och redovisning. Han har en bakgrund från Skatteverket där han i fem år arbetade med inkomstskatte- och momsfrågor. På Tysk-Svenska Handelskammaren arbetar han med rådgivning till tyska bolag med verksamhet i Sverige.


Övrigt
Webbinariet är kostnadsfritt.


Tysk-Svenska Handelskammaren har drygt sextio anställda som finns till för att hjälpa dig som företag på den tyska och svenska marknaden. Är du nyfiken på vad ett medlemskap hos oss innebär kan du läsa mer här.

 

Kontakt

Sophia Loader

Eventansvarig

Telefon

+46-8-665 18 62