Midsommarfirandet med älska cider / The Swedish Cider Companys cider

Foto: The Swedish Cider Company

Midsommarfirandet med älska cider / The Swedish Cider Companys cider

Foto: The Swedish Cider Company

Somrig bild med ciderglass

Foto: The Swedish Cider Company

Somriga dryckestips från The Swedish Cider Company

2020-06-18

I år kommer midsommarafton och sommaren se annorlunda ut än vi är vana vid. Mer tid kommer tillbringas hemma tillsammans med nära och kära – oftast med god mat och dryck. Vår medlem The Swedish Cider Company har under pandemin utvecklat sin kreativitet och nya smaker har tillkommit. Hur ska en cider egentligen drickas och vilken dryck passar bäst på midsommar? Här bjuder företaget på sina bästa tips.

Det enklaste sättet att lyfta cidern på är att servera den på rätt sätt, vad som i branschen kallas The Perfect Serve. Cidern ska då alltid serveras i ett glas fyllt med is och garneras med friska örter eller färsk frukt. På så vis lyfter smakprofilerna till en ny nivå och introducerar en helt ny värld av smaker.

Vilken smak passar då bäst en varm sommarnatt?  The Swedish Cider Company har nyligen lanserat den mest uppfriskande cidern - älska Cloudy Sicilian Lemon. Smakprofilen är klassisk, intensivt saftig och bittersöt citron, en riktig törstsläckare och perfekt för alla tillfällen.
 

Mer än bara cider

Om man vill skapa något roligt och annorlunda att servera på en middag med vänner rekommenderas att göra egen ciderglass. Allt som behövs är glassformar, cider och lite färsk frukt eller friska örter. Det kan enkelt förberedas på morgonen och glassen kan avnjutas bara några timmar senare. Både uppfriskande och svalkande efter en lång dag i solen.

Vilken dryck passar då bäst på midsommarafton? För att få den bästa smaken av Sverige kommer smakerna smultron och fläder att bjuda på en riktig svensk smakupplevelse där man enkelt kan drömma sig bort till den vackra naturen, sjöarna och skogarna.