De deltagande företagen samlas till ett avslutande möte på en framgångsrik resa med många nya B2B-kontakter och nya marknadsinsikter.

Intressanta presentationer i mötet med staden Düsseldorf.

Mötet med Smart City Alliance Dortmund var en stor succé!

Första rundan av Swedish-German Cleantech Platform framgångsrikt avslutad

2021-02-19

Efter tre interna informationswebbinarier, två digitala delegationsresor till Baden-Württemberg och Nordrhein-Westfalen och flera sidoevent är första rundan av Swedish-German Cleantech Platform (SGCP) avslutad.

Under omgången nådde de tio deltagande företagen ut till ca 150 tyska företag, nätverk och aktörer inom innovationsekosystemet. I 102 individuella möten med potentiella affärspartner och kunder fick de chansen att pitcha in sina produkter och lösningar.

Alla mål med det nyskapade programmet – få insyn i marknaden, träffa potentiella kunder och partners och relevanta stakeholders inom ekosystemet – är efter den första omgången uppfyllda. De deltagande företagen kommer att fortsatt prioritera Tyskland i affärsplanen. Några företag upptäckte till och med nya marknadssegment och kundgrupper. För vissa av företagen har programmet även ”stärkt planerna på att finna kunder i Tyskland” och ett företag har ”lyft upp Tyskland på priolistan, nu när vi får chansen via SGCP”.

Mycket beröm för programmet

Programmet som består av interna möten med fokus på att lyfta kunskapen om marknaden, interkulturell coachning och pitchträning samt två delegationsresor som inkluderar ett webbinarium, gruppitchar och individuella möten har fått mycket beröm av deltagarna. Programmet har varit en ”stor hjälp att komma igång med tyska marknaden” och ”öppnat upp för goda kontaktytor framåt.”

De deltagande företagen i första omgången var Altered, Bright Energy, Enjay, Ferroamp, Midsummer, Parans Solar Lighting, Powercell, Smart Recycling Norden, Swedish Exergy och Woshapp. Läs mer om företagen på SGCPs hemsida och följ SGCP på LinkedIn.

Ansökningsperioden för nästa omgång startar den 1 april och slutar den 31 maj 2021. Den 22 april kl.10 bjuder Statens Energimyndighet, som är värd för programmet, och Tysk-Svenska Handelskammaren in till ett informationswebbinarium om upplägget av andra rundan. Mer information följer.

 

 

 

I samarbete med:

 

 

 

 

 

 

Evenemanget arrangerades inom ramen för German Swedish Tech Forum. German Swedish Tech Forum invigdes i januari 2017 av Angela Merkel och Stefan Löfven och är en innovationsplattform med syfte att öka samarbetet mellan industriföretag i Tyskland och Sverige. Bakom initiativet står Tysk-Svenska Handelskammaren och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

Läs mer om forumet här.

Kontakt

Christiane Binsteiner Foberg

Market Entry & Business Development

Telefon

+46-8-665 18 96