Webbinarium: Den svenska vätgasstrategin – var står industrin?

Politiken, industrin och forskningsfinansiärerna tycks eniga om att vätgasen kommer prägla framtidens elsystem på ett avgörande vis. Vilka nationella åtgärder efterfrågas av industrin? Vilken strategi har företagen? Står Sveriges stål- och järnindustri inför ett avgörande teknikskifte?

Tysk-Svenska Handelskammaren bjuder in till ett webbinarium där dessa frågor står i fokus. Svante Axelsson, som har i uppdrag av regeringen att ta fram ett förslag på en svensk vätgasstrategi, inleder med en presentation. Därefter följer en diskussion mellan inbjudna företagsföreträdare. Syftet är att ge en inblick i vad den svenska strategin innebär konkret, att diskutera hur tyska och svenska företag kan samarbeta för att driva utvecklingen inom vätgastekniken.

För vem
Webbinariet hålls på engelska och riktar sig till tyska och svenska företag inom den tillverkande industrin, energisektorn, myndigheter samt aktörer inom forskning och utveckling. Det är kostnadsfritt att delta.

Bland de medverkande:

  • Svante Axelsson, nationell samordnare, Fossilfritt Sverige
  • Mikael Nordlander, Head of R&D Portfolio, Industry Decarbonisation (HYBRIT-projekt), Vattenfall AB
  • Jenny Larfeldt, senior expert inom vätgasdrift, Siemens Energy AB
  • Per Ekdunge, vice vd Powercell AB
  • Ninni Löwgren Tischer, affärsområdeschef Market Entry & Business Development, Tysk-Svenska Handelskammaren

     


Detta är ett webbinarium inom ramen för German Swedish Tech Forum, den bilaterala innovationsplattformen som Tysk-Svenska Handelskammaren och IVA gemensamt står bakom. Läs mer om forumet här.
 

Är du intresserad av att bli en del av vårt nätverk? Här kan du läsa mer om vad ett medlemskap i Tysk-Svenska Handelskammaren innebär.