Den tyska ambassadören, Dr. Anna Prinz, inledde seminariet med en välkomsthälsning

Den tyska ambassadören, Dr. Anna Prinz, inledde seminariet med en välkomsthälsning.

Pia Dorfinger, dena Swedish-german Cleantech platform

Pia Dorfinger, dena, bjöd in till SET Award.

Välkommen till Swedish-German Cleantech Platform.

Ninni Löwgren, Tysk-Svenska Handelskammaren, hälsade alla deltagare välkommen.

Ludvig Lindström, Energimyndigheten, annonserade Swedish-German Cleantech Platform

Ludvig Lindström, Energimyndigheten, annonserade Swedish-German Cleantech Platform.

Charlotta Holmqvist, Bl!xt, dela med sig sina erfarenheter av SET och inspirerade till deltagandet 2020

Charlotta Holmqvist, Bl!xt, delade med sig av sina erfarenheter av SET och inspirerade till deltagandet 2020.

Hela teamet bakom Swedish-German Cleantech Platform ser fram emot uppstarten och den första rundan

Hela teamet bakom Swedish-German Cleantech Platform ser fram emot uppstarten och den första rundan.

Ansökningsperioden för SET Award 2020 är officiellt öppen!

Ansökningsperioden för SET Award 2020 är nu officiellt öppen!

Jonathan Oxley, World Energy Councilpresenterade det globala perspektivet på energiomställningen

Jonathan Oxley, World Energy Council, presenterade det globala perspektivet på energiomställningen.

Diskussioner om energiomställningen fortsatte även under pausen.

Intensiva diskussioner under pausen.

Glada miner efter seminariet – och lite mersmak på Tyskland.

Robert Andrén, Energimyndighetens GD, berättade om myndighetens stöd för svenska cleantech-företag som bidrar till en hållbar energiförsörjning.

Robert Andrén, Energimyndighetens GD, berättade om myndighetens stöd för svenska cleantech-företag som bidrar till en hållbar energiförsörjning.

Sök nu till Swedish-German Cleantech Platform

2019-10-02

I måndags lanserades programmet Swedish-German Cleantech Platform under en kickoff i Stockholm för SET Award, en internationell tävling som utser innovativa startup-företag som bidrar till energiomställning och klimatmål. Målet med Swedish-German Cleantech Platform är att hjälpa innovativa svenska företag inom miljöteknik och energieffektivisering att nå ut på den tyska marknaden. Programmet drivs av Tysk-Svenska Handelskammaren och finansieras av Energimyndigheten.

Evenemanget tillsammans med energimyndigheterna från Sverige och Tyskland och World Energy Council lockade till fullsatt lokal. Syftet med kickoffen var att köra igång SET Award 2020:

– Det här är den fjärde omgången av SET Award. Framgången har gjort oss än mer övertygade om att det behövs både nya affärsmodeller och politisk vilja för att skapa nya hållbara energilösningar och åtgärder mot klimatförändringar, sa Pia Dorfinger, teamledare på tyska energimyndigheten Dena.

Jonathan Oxley, chef Networks & Development vid World Energy Council, berättade om SET:s historia och vikten av att samarbeta tätt internationellt:

– Sverige ligger i framkanten när det gäller innovative cleantech-lösningar och därför är vi glada över att antal ansökningar från Sverige ökat.

En av förra årets finalister var också på plats, Charlotta Holmqvist, medgrundare av Bl!xt Tech:

– Styrkan med SET Award jämfört med andra utmärkelser är jurymedlemmarna som ger dig ett fantastiskt nätverk.

Samtidigt passade Tysk-Svenska Handelskammaren och Energimyndigheten på att lansera programmet Swedish German Cleantech Platform. Jämfört med föregångaren till programmet som totalt mer än 40 företag deltagit i lägger det nya programmet större vikt vid att få in de svenska företagen i de tyska ekosystemen.

– Vårt nya program fokuserar både på individuell matchning med tyska partner och att hjälpa företagen att bli del i tyska ekosystemet, förklarade Ludvig Lindström, programansvarig på Energimyndigheten under kickoffen.

Swedish-German Cleantech Platform vänder sig till svenska startups, scaleups samt små- och medelstora företag från områdena förnybar energi, energieffektivisering, smarta elnät, energilagring, e-mobilitet och smarta byggnader. De deltagande företagen kommer att resa till utvalda delstater i Tyskland där delegationsprogrammet består av gemensamma programpunkter som till exempel berör finansieringsfrågor samt individuella affärspartnermöten för deltagande företag. Deltagande i relevanta mässor såsom Hannover Messe eller E-World Energy & Water är kompletterande moduler i programmet.

– Vi är så glada över samarbetet med dena, World Energy Council, SET Award och Tysk-Svenska Handelskammaren. Vi behöver samarbeta för att skala upp och nå ut på de internationella marknaderna, förklarade Robert Andrén, generaldirektör för Energimyndigheten.

Programmet är en unik chans för svenska cleantech-företag att snabbt och effektivt bedöma marknadspotential i Tyskland och öppnar dörrarna för att knyta kontakt till kunder och partners, helt i linje med vad Tysk-Svenska Handelskammaren står för.

 – Nu ser vi fram emot att hjälpa er in på tyska marknaden och matcha er med tyska företag, det är det som är vår passion, avslutade Ninni Löwgren, chef Market Entry på Tysk Svenska Handelskammaren.

Klicka här för att anmäla dig!

 

Kontakt

Verena Adamheit

Market Entry & Business Development

Telefon

+46-8-665 18 96