Ein Mann mit einem Computer auf dem Schoss auf einer Couch
Ein Bild von einer Dschungellandschaft

Junglemap ska få distansarbete att fungera säkert i Tyskland

2022-03-28

Logga Junglemap

Svenska Junglemap erbjuder NanoLearning, en metod för långsiktigt lärande med mätbart resultat. Med verktyget skapar företaget kollektiva lärprocesser som i sin tur skapar organisatoriska effekter. Bland kunderna finns allt från stora skandinaviska globala aktörer till offentliga organisationer och små och medelstora företag. Nu väntar en etablering i Tyskland. 

Det handlar om allt från en fungerande säkerhetskultur till ökad hållbarhet i arbetsflöden och ett fungerande distansarbete. Därtill står cybersäkerheten högt på dagordningen hos alla företagsledningar.

– Alla organisationer behöver stärka sina mänskliga brandväggar. Det är de mänskliga beteendena som avgör om vi kan stå emot olika typer av cyberhot. Våra kurser hjälper till att skapa en god säkerhetskultur, en fråga som med tanke på det oroliga världsläget är viktigare än någonsin. Sedan vi uppfann NanoLearning 2006 har vi sett den enorma potential som metoden har, säger företagets CCO Matti Olofsson.

Fördelar med tjänsten

Matti Olofsson menar att mycket av traditionell e-learning bygger på tekniktunga produktioner. I tider då hållbarhetsfrågor blir allt viktigare kommer SaaS-tjänsterna väl till pass. 

– Med vår metod kan kunderna komma i gång snabbt och enkelt. Inga lösenord, inget krångel. Utbildningen distribueras direkt i mobilen och datorn, organisationen styr själv takten i lärande och uppföljning. Beställaren behöver bara kunna beskriva vilka behoven är. Vi ser att många av våra kunder har allt högre ambitioner när det gäller hållbarhet. Ur vårt perspektiv är hållbarhet ingenting man har, utan något man gör. Det är i organisationernas och medarbetarnas praktiska handlingar som hållbarheten skapas. Och där kan vår metod med långsiktigt lärande med fokus på beteenden göra stor skillnad.  

Satsningen på Tyskland

Matti Olofsson berättar att över 1000 företag och organisationer med sammanlagt 6 miljoner användare nyttjar Junglemaps metod idag, allt från stora skandinaviska globala aktörer, till offentliga organisationer och små och medelstora företag.

"Vi är övertygade om att vår metod kan göra en enorm nytta för tyska företag och organisationer."

– Med den erfarenheten i ryggen är vi helt övertygade om att vår metod kan göra en enorm nytta och att tyska företag och organisationer har samma behov som andra marknader där vi redan är närvarande.