Anmälan till andra omgången av SGCP öppen från 15 mars

2021-03-09

Efter en framgångsrik första runda av Swedish-German Cleantech Platform är det nu dags för den andra rundan. Vi söker efter tio nya företag som är intresserade av den tyska marknaden. Ansökningsperioden är öppen mellan den 15 mars och den 15 maj.

Programmet är skräddarsytt för företag som bidrar till ett 100% fossilfritt samhälle och stöder FN:s hållbara utvecklingsmål (UN-Sustainable Development Goals). Varje produkt, lösning eller tjänst inom grön energi är välkommen att söka, oavsett teknik eller användningsområde. Programmet fokuserar på förnybar energi och bränslen, smarta elnät, energilagring, fossilfria transporter och värme, smarta byggnader och städer. Förutom nämnda specifikationer finns följande kriterier för framtida deltagare:

  • Mognad för internationalisering     
  • Personella och finansiella resurser
  • Prioritering av den tyska marknaden                       
  • Marknadspotential i Tyskland

Programmet avser att ge de deltagande företagen en djup kännedom om marknaden kopplat till Tysklands “Energiewende” och affärsmöjligheter i samband med det. Företagen matchas med tyska partner och kunder samt ge möjlighet att nätverka med relevanta aktörer inom ekosystemet. I programmet ingår två delegationsresor till Tyskland inklusive ett seminarium med en bredare publik från innovationsekosystemet, presentationer för potentiella kunder samt individuella pitchar framför utvalda företag. Passande fackmässa rekommenderas som del av programmet. Därutöver får varje företag interkulturell coaching och pitchträning.

Följande aktiviteter är planerade:

1. Intern kick-off: programpresentation, marknadsinblick, interkulturell coaching, pitchträning, företagspresentationer

 

augusti 2021

2. Individuella kickoffmöten: definiera potentiella partner och kunder, strategi för marknadsinträdet, förberedelser av informationsmaterial.

 

augusti/ september 2021

3. Webbinarium: introduktion till Bayern

 

oktober 2021

4. Delegationsresa till Bayern inkl. pitch-möten

 

oktober 2021

5. Webinar: introduktion till Nordrhein-Westfalen

 

januari 2022

6. Delegationsresa till Nordrhein-Westfalen inkl. pitch-möten

 

februari 2022

7. Avslutning workshop

mars 2022

 

Urvalet av deltagande företag sker tidigast den 15 juni 2021. Om du vill delta i programmet, fyll i intresseanmälan här. Vi ser fram emot att höra av er!

 

 

 

 

 

 

Evenemanget arrangeras inom ramen för German Swedish Tech Forum. German Swedish Tech Forum invigdes i januari 2017 av Angela Merkel och Stefan Löfven och är en innovationsplattform med syfte att öka samarbetet mellan industriföretag i Tyskland och Sverige. Bakom initiativet står Tysk-Svenska Handelskammaren och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Läs mer om forumet här.

Kontakt

Ninni Löwgren Tischer

Market Entry & Business Development, Mässor | Affärsområdeschef

Telefon

+46-8-665 18 12