Webbinarium: Producentansvar i Tyskland – Ny lagstiftning för WEEE och BATT

Välkommen till detta webbinarium om vilka nya krav som gäller för återvinning av elektriska och elektroniska produkter (WEEE) och batterier (BATT) i Tyskland!

Tyskland har fattat beslut om ändringar i lagstiftningen rörande elektrisk och elektronisk utrustning samt batterier. Även svenska företag som exporterar berörda produkter till den tyska marknaden behöver se till att de nya kraven efterlevs.

Tysk-Svenska Handelskammaren hjälper svenska företag med producentansvar och korrekt märkning i Tyskland och detta webbinarium ger dig en överblick över vad som gäller. Vi belyser bland annat förändringarna i den tyska lagstiftningen för insamling av EEE-produkter samt batterier och tittar på olika fackbegrepp för att hjälpa dig förstå de tyska regelverken.

För vem

Detta webbinarium riktar sig till svenska exportföretag som avsätter elektriska eller batteridrivna produkter på den tyska marknaden, såväl via stationär handel som via e-handel, och som därför berörs av lagstiftningen. Webbinariet hålls på svenska.

Innehåll

  • Vad innebär den tyska lagstiftningen kring WEEE och BATT för svenska exportföretag?
  • Vad gäller för insamling av elektriska och elektroniska produkter?
  • Vad gäller för batteriinsamling?
  • Hur ska WEEE och BATT registreras från i år?
  • Vilka regler gäller för beräkning och redovisningsintervaller?
  • Vad är skillnaden mellan B2C och B2B vid producentansvar i Tyskland?
  • Vilka fackbegrepp är viktiga att känna till gällande WEEE och BATT?

Talare

Norman Karsch och Johan Uhlin arbetar på Tysk-Svenska Handelskammaren med rådgivning till svenska och tyska bolag med verksamhet inom EU. Avdelningen har mer än 20 års erfarenhet av producentansvar inom EU och frågor kring märkning och återvinning av förpackningar, elektriska produkter och batterier.

Övrigt

Det är kostnadsfritt att delta.

Nyfiken på att bli medlem? Kontakta oss eller läs mer här om vad det innebär.

 

Kontakt

Katharina Hardt

Projektledare

Telefon

+46-8-665 18 59

09:00
arrow_forward
10:30
15 sep
2021
Webbinarium
Online