Medlem och Nätverk

Tysk-Svenska Handelskammarens mål är att vara en kompetent och aktiv partner för företag som vill utveckla sina affärer. Vi fungerar som en länk mellan näringslivet och tyska respektive svenska politiker och myndigheter. Med omkring 1150 medlemsföretag – allt från enmansföretag till multinationella börsbolag – och omkring 60 medarbetare är vi Sveriges största utlandshandelskammare. Vi växer kontinuerligt och satsar på att bli ännu fler. Välkommen till vårt nätverk!

Om du blir medlem för 2020 redan nu bjuder vi på medlemsavgiften fram till årsskiftet.

OBS: Tecknande av medlemskap mellan 1 oktober och 31 december 2019 innebär bindande medlemskap för 2020. Medlemsavgiften faktureras i början av nästa år.

Bygg nätverk

Genom våra evenemang och sociala tillställningar har du som medlem möjlighet att ta del av vårt unika nätverk av beslutsfattare och näringslivsrepresentanter inom den tysk-svenska sfären. På våra populära frukostmöten, seminarier och andra evenemang har du möjlighet att lära dig mer om trender, affärsmöjligheter och andra frågor som ska intressera och inspirera våra medlemmar.

Tysk-Svenska Handelskammaren tillhör det globala nätverket av tyska utlandshandelskamrar (AHK). Dessutom har vi ett nära samarbete med de 79 regionala handelskamrarna i Tyskland (IHK) och tillsammans har vi mer än 3,6 miljoner medlemmar.
 

Använd vår kompetens

Med mer än 65 års erfarenhet i ryggen är vi experter på affärer mellan Tyskland och Sverige. Våra medarbetare står till förfogande för frågor och andra ärenden. Våra kompetensområden är etablering, marknadsföring, juridik, skatt, redovisning, löner och producent- och återvinningsansvar. På de flesta av våra tjänster erbjuder vi medlemspriser – kontakta oss för offert! Dessutom har du möjlighet att få hjälp att uppmärksamma politiker och myndigheter, i båda länderna, på frågor som ligger i ditt och andra medlemmars intresse.
 

Håll dig up-to-date om det tysk-svenska näringslivet

Som medlem får du regelbundet vårt elektroniska nyhetsbrev med nyheter från det tysk-svenska näringslivet samt vårt årsmagasin med goda exempel från andra företag. Aktuella frågor, till exempel förändrade lagar och regler som berör företag med tysk-svenska affärsförbindelser, och trender förmedlas ofta även i seminarieform.
 

Marknadsför ditt företag

Medlemmar kan på vårt medlemstorg presentera sitt företag med beskrivning, logga och kontaktuppgifter för intresserade. Vår webbsida har omkring 15 000 besök varje månad och är ett effektivt sätt att synas, ofta med bra placering i Googles sökresultat. Därutöver kan våra medlemmar till medlemspris köpa banners i vårt nyhetsbrev.
 

Ta del av fina förmåner

En del av våra medlemsföretag erbjuder andra i nätverket att ta del av sina tjänster till förmånliga priser och förutsättningar. Detta är ett tillfälle för ytterligare marknadsföring och att hitta nya affärskontakter. Ta gärna kontakt med oss om du vill skapa ett eget medlemserbjudande.
 

Sök kostnadsfritt efter ny personal

Som medlem annonserar du helt kostnadsfritt efter ny personal på vår sida Lediga tjänster i nätverket. Sidan är en av våra mest besökta. Tack vare vår tysk-svenska profil och stora medlemsbas är chanserna goda att hitta just den kompetens du behöver till din svenska eller tyska verksamhet.
 

Hitta praktikanter

I vår praktikbank får våra medlemsföretag söka fritt bland praktikansökningar av studenter från Tyskland och Sverige och kontakta passande kandidater.

Kontaktperson

Sara Ernvin

Medlemsansvarig

Telefon

+46-8-665 18 54

Ansök om medlemskap


Fält markerade med asterisk (*) är obligatoriska.

Avgift per år:

  • För upp till 10 anställda: 1900 SEK
  • För 11-100 anställda: 3200 SEK
  • För 101-500 anställda: 5700 SEK
  • För fler än 500 anställda: 7600 SEK

Förutom 100 SEK är avgiften avdragsgill.

OBS: Tecknande av medlemskap mellan 1 oktober och 31 december 2019 innebär bindande medlemskap för 2020. Vi bjuder på medlemsavgiften fram till årsskiftet. Avgiften för 2020 faktureras i början av nästa år.

Vilka tjänster är särskilt intressanta för er?
Vänligen notera att uppsägning av medlemskap i Tysk-Svenska Handelskammaren (TSHK) endast är möjlig till kalenderårets slut och att en begäran om utträde ska vara TSHK tillhanda senast den 30 november. Att avsluta en affärsrelation med TSHK eller TSHK Service AB betyder inte automatiskt ett avslut av medlemskap i TSHK. Medlemskapet måste avslutas separat och uttryckligen. OBS: Tecknande av medlemskap mellan 1 oktober och 31 december 2019 innebär bindande medlemskap för 2020.
Bild-CAPTCHA
Ange de tecken som visas i bilden.

Detta händer på handelskammaren

Chairman's New Year Reception 2020

Vi står inför ett nytt år och välkomnar dig att inleda det ...
query_builder

Frukostseminarium: Rusta tysklandssatsar – butiksdöden till trots

Många detaljhandelsföretag ändrar sin strategi och reducerar antalet fysiska butiker med anledning ...
query_builder

Digital Demo Day 2020

Digital Demo Day 2020 is the biggest startup product show for B2B ...
query_builder

Seminarium: Tyskt kontra svenskt ledarskap – vad funkar bäst?

Näringslivets internationalisering och globalisering ställer höga krav på ledarskapet. När en utländsk ...
query_builder

6. Integrated Plant Engineering Conference (IPEC)

The 6th Integrated Plant Engineering Conference (IPEC) "Cognitive Engineering & Production" will ...
query_builder

Svensk arbetsrätt – lär dig grunderna (på tyska) mars 2020

Denna kurs är för dig som vill få en grundläggande överblick över ...
query_builder