Christian Blenker and Kjell A Nordström

Foto: ARD/Bingo Rimér/Unsplash

Webbinarium: Från hyperglobalt till lokalt? Framtidstänkaren i samtal med ARD:s korrespondent

I år fyller Tysk-Svenska Handelskammaren 70 år och det firar vi med att bjuda på en serie webbsända möten mellan tyska och svenska personligheter.

Först ut är framtidstänkaren Kjell A Nordström, en av de ledande forskarna på multinationella företag och den globala marknaden, därtill en av Europas mest efterfrågade föreläsare. I samtal med Christian Blenker, korrespondent för Skandinavien och Baltikum på tyska tv-kanalen ARD, berättar han om ett samhälle i förändringens tidevarv.

Inom vissa områden, som digitaliseringen, tar vi sjumilakliv framåt i tiden. Inom andra förflyttar vi oss bakåt. Vilka förändringar blir varaktiga och vilka kommer att klinga av? Hur bör vi agera för att ta vara på de möjligheter som uppstår? I sin nyutkomna bok Corona Express, som snart finns tillgänglig även på engelska, lyfter Kjell A Nordström och medförfattaren Per Schlingmann dessa frågor. Växande städer och kvinnors ökade inflytande är vår tids förändringsagenter. Med pandemin adderas nu ytterligare en förändringskraft som påverkar villkoren för människor, företag och samhällen.

För vem
Webbinariet är på engelska. Det vänder sig till våra medlemmar och är kostnadsfritt. Nyfiken på att bli medlem? Kontakta oss eller läs mer här om vad det innebär.

Kontakt

Sophia Loader

Eventansvarig

Telefon

+46-8-665 18 62

11:00
arrow_forward
12:00
26 mar
2021
Webbinarium
Online