Seminarium: Hur möter leverantörerna digitaliseringens nya krav?

När de större företagens behov av digitalisering ökar ställer det också krav på leverantörerna. Under det här seminariet vill vi ge underleverantörer råd och tips på hur verksamheten kan ställa om för att möta och arbeta med digitaliseringen.

Vilka krav ställer de stora svenska och tyska aktörerna och hur kan de små- och medelstora leverantörsföretagen svara upp mot dessa krav? Hur arbetar man med dessa utmaningar i Tyskland? Metoder för uppkopplad kedja mellan kund och leverantör kommer presenteras.

Följande frågor kommer att diskuteras under förmiddagen:

  • Vilka krav ställer kunderna idag? Finns det några kritiska krav (mjukvara etc.)?
  • Kan vi se att leverantörer redan fallit offer för digitaliseringen då de inte kunnat anpassa sig eller för att deras affärsområde nu flyttats inhouse till kunden?
  • Hur drar leverantörerna nytta av digitaliseringen?
  • Finns det exempel på leverantörer och kunder som samarbetar för att gemensamt bemästra digitaliseringens utmaningar och skapar nya affärsmodeller? 

Workshopen hålls på engelska.

För vem
Seminariet vänder sig främst till underleverantörer inom industrin.

Program
kl 09.30 Registrering och kaffe
kl 10.00 Tysk-Svenska Handelskammaren och Teknikföretagen hälsar välkommen
kl 10.10 Föredrag av Florian Lindner, gruppchef division för produktionskvalitet på Fraunhofer IPT
kl 10.40 Diskussion om hur leverantörer ska kunna leva upp till digitaliseringens krav. Medverkande: Florian Lindner, Tomas Berg, vd på Schunk Intec AB och Jonas Wallberg, ansvarig för digitaliseringsfrågor på Teknikföretagen. Moderator för diskussionen är Björn Langbeck, Tillväxtverket.
kl 11.30 Lunch och mingel
kl.12.30 Lunchen avslutas

Lite mer om talarna

Florian Lindner är sedan 2017 gruppchef för divisionen produktionskvalitet på Fraunhofer Institute for Production Technology i Aachen, Tyskland. Hans forskningsfokus ligger inom Smart Production. Florian tog sin examen inom maskinteknik på RWTH Aachen och började som projektingenjör hos Fraunhofer IPT 2013.

 

Tomas Berg är sedan 2015 General Manager på Schunk Intec i Sverige med ansvar för hela Norden. Schunk Intec är ett dotterbolag till Schunk GmbH & Co med 2700 anställda världen över som är världens största tillverkare av hydrauliskt expanderande chuckar och svarvchucksbackar. Han ingår även i styrelsen för Svenska Automationsgruppen samt för SVMF, Sveriges Verktygsmaskinaffärers Förening.


Moderator: Björn Langbeck, Industrial Expert på Tillväxtverket.

Detta är ett seminarium inom ramen för German Swedish Tech Forum, den nya innovationsplattformen som Tysk-Svenska Handelskammaren och IVA gemensamt står bakom. Läs mer om forumet här.

Anmälan
Seminariet är kostnadsfritt för medlemmar i Tysk-Svenska Handelskammaren och Teknikföretagen samt inbjudna gäster av IVA. För no-show debiteras 500 SEK + moms. Vid frågor kontakta Aino Weber.

Välkommen att anmäla dig här.

Kontaktperson

Aino Weber

Projektledare

Telefon

+46-8-665 18 61

09:30
arrow_forward
12:30
7 nov
2017
Tysk-Svenska Handelskammaren
Valhallavägen 185
Stockholm

I samarbete med