Foto: Jacinta Iluch Valero/Flickr.com

Lunchseminarium: Nordic Outlook

I samarbete med SEB erbjuder Tysk-Svenska Handelskammaren en exklusiv inblick i det ekonomiska läget i samband med att årets andra Nordic Outlook-rapport presenteras.

Hur är utsikterna för den svenska, europeiska och globala ekonomin? Vilka är tillväxtmöjligheterna i eurozonen och hur utvecklas den svenska exporten? Hur kommer privatkonsumtionen utvecklas i de stora världsekonomierna och vilka är trenderna i penning- och finanspolitiken? Föreläsningen hålls av Robert Bergqvist och Daniel Bergvall. 

Program
11.15 Registrering
11.30 Välkomstord
11.35 Lunchbuffé
12.15 Nordic Outlook med Robert Bergqvist och Daniel Bergvall, SEB
13.00 Avrundning

 

Robert Bergqvist är sedan 2007 chefekonom på SEB och leder bankens team för bredare ekonomiska analyser. Mellan 1997 och 2007 innehade Robert posten som chef på SEB:s analysenhet för handelsstrategier. Med sin bakgrund på SEB och tidigare på Riksbankens avdelning för penningpolitik har Robert Bergqvist blivit utsedd att delta i flera internationella centralbanks-kommittéer, bland annat på Bank for International Settlements (BIS).

 

 

 

Daniel Bergvall är sedan 2009 ekonom på SEB:s team för bredare ekonomiska analyser och arbetar med analys och prognos av svensk och internationell ekonomi. Daniel har tidigare svensk och internationell erfarenhet inom makroekonomi och offentliga finanser från Finansdepartementet och OECD.

 

 

 

Anmälan och pris
Seminariet är kostnadsfritt och riktar sig i första hand till våra medlemsföretag och gäster inbjudna av oss och SEB. Vi bjuder på lunch. Antalet deltagare är begränsat och vid no-show debiteras 500 kronor + moms. 
Här kan du anmäla dig.

Kanske vill ditt företag bli medlem i Tysk-Svenska Handelskammaren? Läs mer om medlemskapet här.

Kontakt

Sophia Loader

Eventansvarig

Telefon

+46-8-665 18 62

11:15
arrow_forward
13:00
17 maj
2017
SEB:s reception, plan 4
Östra Hamngatan 24
Göteborg

I samarbete med