Collage: SET Award, Preisträger

Foto: Dena

Kickoff SET Award 2020 och Swedish-German Cleantech Platform

Lär dig mer om affärsmöjligheter för svenska cleantech-företag i Tyskland och ta del av en av världens största tävlingar med fokus på energiomställningen. Måndag, 30 september, kl. 15.00 - 17.00.

Internationalisering är för många svenska cleantech-företag nyckeln till framgång och den tyska marknaden står högst upp på listan. Tysk-Svenska Handelskammaren satsar därför i höst ännu mer på att hjälpa svenska företag inom energieffektivisering, förnybar energi, smarta elnät, e-mobilitet och energilagring att bearbeta den tyska marknaden.

Kom och var med på vår kickoff för den internationella tävlingen SET Award för cleantech startups och på relaunch av Tysklandsprogrammet. Programmet drivs av Energimyndigheten tillsammans med Tysk-Svenska Handelskammaren och fokuserar på att hjälpa företag med energiinnovationer att ta sig in på den tyska marknaden. Seminariet arrangeras i samarbete med tyska energiagenturen dena, Energimyndigheten och World Energy Council.

SET Award

Start Up Energy Transition (SET) Award är en internationell tävling för startups och unga företag i hela världen som främjar den globala energiomställningen och därmed minimerar effekterna på klimatförändringen. SET drivs av den tyska energiagenturen dena och äger rum i Berlin inom ramen för Tech Festival.

I år lyckades svenska företaget Bl!xt att vinna sin kategori vilket visar att svensk innovationskraft är ett av de bästa i världen och ambitionen är att fler svenska företag ansöker och deltar i SET. Företagen kan ansöka inom fem olika kategorier, alla med fokus på ”clean energy”. Kategorierna för 2020 är:

  • Renewable Energies & Materials
  • Digital Energy Systems
  • Energy Efficiency Solutions
  • Smart Mobility
  • Special Prize: Quality Access & SDG-7

Andreas Kuhlmann, CEO dena, berättar om den nya ligan av klimat-superhjältar och kickar sedan igång SET-tävlingen tillsammans med sina partners Energimyndigheten och World Energy Council. Kom och var med och ansök direkt efter!

Swedish-German Cleantech Platform (SGCP)

I fem år har Tysk-Svenska Handelskammaren och Energimyndigheten drivit Tysklandsprogrammet och hjälpt över 40 svenska företag med energirelevans att etablera sig på den tyska marknaden. Programmet vässar nu sin inriktning och 2020 kommer satsningar på gruppformat och gemensamma delegationsresor till tyska delstater och tyska mässor att göras. I och med detta så passar vi på och ändrar namnet till Swedish-German Cleantech Platform. Robert Andrén, Generaldirektör Energimyndigheten, ger insikter om framtida lösningar för ett globalt hållbart energisamhälle och hur Energimyndigheten bidrar till denna utveckling. Ludvig Lindström, Senior Business Developer, International Markets, Energimyndigheten, berättar om ansökningskrav, programperioder, hur det operativa stödet för företagen ser ut samt vilka mässor vi planerar att ställa ut på.

Delta på vårt seminarium och lär dig mer om var just dina affärsmöjligheter inom ramen för den tyska Energiewende ligger! Ta tillfället i akt och deltaga i programmet SGCP för att snabbt och effektivt komma igång på tyska marknaden. Nyttja SET Award som din språngbräda ut på olika internationella marknader!

Charlotta Holmquist, medgrundare av Blixt Tech som vann SET Award i sin kategori sa:

"Det känns helt galet kul! Vilket erkännande från ett internationellt välrenommerat nätverk. Resan har varit fantastisk hittills och jag hoppas vi kan inspirera fler svenska innovationer. Vi i Sverige ligger i framkant och vi lyckades kommunicera vår vision som hela juryn av experter delade!"

Program (på engelska):

14.30

Registration

15.00

Welcome note 
Dr. Anna Prinz, German Ambassador to Sweden

15.05

Empowering the new league of climate heroes
Andreas Kuhlmann, CEO dena

15.30

A tribute to global energy transition
Jonathan Oxley, World Energy Council

15.40

Official kick-off SET Award
dena, Energimyndigheten and World Energy Council

15.45

Coffee break

16.00

Accelerating Solutions for a sustainable energy system
Robert Andrén, Director General Swedish Energy Agency  

16.25

Case - that’s how and why we won SET
Bl!xt – winner of SET Award category “Energy Efficiency, Smart Devices & Storage” 2019

16.40

Invitation to Swedish-German Cleantech Platform
Ludvig Lindström, Swedish Energy Agency

17.00 End of program, get together

 

Moderation: German-Swedish Chamber of Commerce

Seminariet äger rum på Tysk-Svenska Handelskammaren, Valhallavägen 185, Stockholm och hålls på engelska. Seminariet är kostnadsfritt och riktar sig till alla företag inom energiområdet som är intresserade av att etablera sig i Tyskland. Antalet platser är begränsade och anmälan krävs. För no-show debiteras 500 kronor + moms. För mer information kontakta gärna Verena Adamheit under verena.adamheit@handelskammer.se. Välkomna!

Klicka här för att anmäla dig.

 

 

 

Detta är ett seminarium inom ramen för German Swedish Tech Forum, den bilaterala innovationsplattformen som Tysk-Svenska Handelskammaren och IVA gemensamt står bakom. Läs mer om forumet här. Under 2018/2019 har Tysk-Svenska Handelskammaren ingått ett partnerskap med dena för att lyfta den tysk-svenska energidialogen.

Kontakt

Verena Adamheit

Market Entry & Business Development

Telefon

+46-8-665 18 96

15:00
arrow_forward
17:00
30 sep
2019
Tysk-Svenska Handelskammaren
Valhallavägen 185
Stockholm

I samarbete med