Johan Svenningsson, Uniper, Annika Winsth, Nordea, Dr. Holger Bingmann, BGA, Staffan Bohman, Tysk-Svenska Handelskammaren

Johan Svenningsson, Annika Winsth, Dr. Holger Bingmann, Staffan Bohman.

Tyska perspektiv i Almedalen

Protektionism, brexit och en lågkonjunktur som lurar: Hur förbereder sig Tyskland och vad kan Sverige lära sig av en av världens största exportörer?

Ekonomin blomstrar, men hur länge varar det? Protektionistiska tendenser i flera länder och brexit hotar exporten, Europas konkurrenskraft har svårt och en lågkonjunktur lurar i vassen. Är den tyska ekonomin vattentät och hur påverkas Sverige om tysk ekonomi svalnar? Vad kan Sverige lära av världens tredje största exportland?

Vi har bjudit in Holger Bingmann, ordförande för Tysklands exportförbund BGA som representerar 125 000 företag med export till 233 länder och därmed är Tysklands tredje största arbetsgivare, för att ge oss sin syn på hot och möjligheter för de tyska exportföretagen. Holger Bingmann är också vd för medie- och logistikkoncernen Melo Group. Han syns ofta i tyska medier och kommenterade nyligen tysk ekonomi  i The Local med orden: “Protectionist threats cloud German industry’s sunny outlook”.

Efter sin utblick diskuterar Holger Bingmann med svenska företrädare för ekonomi och exportnäring om vad näringsliv och politiker måste göra för att inte tappa fart i ekonomin och öka konkurrenskraften. I paneldiskussionen medverkar även Annika Winsth, chefekonom Nordea, Johan Svenningsson, vd Uniper Sverige, och Staffan Bohman, styrelseordförande Electrolux och Höganäs tillika Tysk-Svenska Handelskammarens ordförande.

Seminariet och diskussionen hålls på engelska och modereras av Ulf Wickbom.

 

Med oss i Almedalen har vi Hannover Messe, SAPSiemensVolkswagenUniper och Tysklands ambassad och måndagen rundas av med ett tysk-svenskt mingel för inbjudna gäster. (Inbjudan och anmälan krävs.) Är du intresserad av att delta men inte har fått inbjudan är du välkommen att kontakta Sophia Loader.

 

Tyskland i dialog är Tysk-Svenska Handelskammarens forum för näringspolitiska frågor. Tyska representanter från näringsliv, politik och forskning möter beslutsfattare i Sverige för att diskutera aktuella frågor.

 

Kontakt

Sophia Loader

Eventansvarig

Telefon

+46-8-665 18 62

16:00
arrow_forward
17:00
2 jul
2018
Donnersgatan 6
Visby

I samarbete med