Tysk innovation inom avfallshantering och recycling

2021-06-09

Det är en lång väg kvar tills Sverige och Europa har kommit fram till en verklig cirkulär ekonomi. Samtidigt är det politiska trycket högt framför allt på avfalls- och återvinningsbranschen att göra framsteg med återanvändning av material. Detta ger goda möjligheter för utländska företag med innovativa produkter och lösningar inom området på den svenska marknaden. Så löd det glädjande beskedet för 9 tyska företag som presenterade sig på ett webbinarium av Tysk-Svenska Handelskammaren den 8 juni.

Thomas Staudt från det tyska branschförbundet för sekundära råvaror och avfallshantering (bvse) betonade i sitt inledningsanförande att återanvändning av material blir allt mer betydelsefullt. Det krävs dock kooperation av alla inblandade aktörer, inte minst politiken. Östen Ekengren från Smart City Sweden instämde och nämnde direkt några ämnen där det krävs mer samarbete, så som i återanvändning av batterier, smarta förpackningar eller återanvändning av byggmaterial. Som ett best practice-exempel visade Thomas Jacob från Hamburgciruit, flera år i rad Tysklands smartaste stad, hur några visioner redan är på väg att bli verklighet. Hamburg vill bli ett laboratorium för digital modernitet och håller på att omsätta en digital city strategi som även inkluderar deltagandet i Circuit-projektet (”Demonstrating systemic urban development for circular and regenerative cities”).

De 9 företagen som är intresserade av att komma in på den svenska marknaden pitchade i två kategorier: Anläggningsdesign- och återvinningslösningar samt IT-lösningar. Missade du webbinariet? Ingen fara, här kan du läsa deras pitchpresentationer. Om du vill träffa företagen individuellt, bokar vi gärna ett möte. Hör bara av dig till oss!

Grupp 1: Anläggningsdesign- och återvinningslösningar

Günther envirotech GmbH

Lanner Anlagenbau GmbH

MAB Recycling GmbH

Rewald GmbH

Sensatec GmbH

 

Grupp 2: IT-lösningar

Infoware GmbH

Insert IT

NFT Umweltdatenanalyse GmbH

SSI Schäfer

 

Keynote Speakers

Thomas Staudt

Östen Ekengren

Thomas Jacob

 

I samarbete med:

 

 

 

Kontakt

Verena Adamheit

Market Entry & Business Development

Telefon

+46-8-665 18 96