Foto: Maria Morri/Flickr.com

Tack till trogna medlemmar

2015-04-30

På årsmötet den 29 april uppmärksammades de företag som i år firar 25 eller 50 år som medlemmar i Tysk-Svenska Handelskammaren. Här kan du läsa om årets jubilarer. Tack för det mångåriga medlemskapet!

50-årsjubileum

Duroc Machine Tool

Ända sedan 1945 har Duroc Machine Tool varit verksamma i verkstadsbranschen. Företaget har således upplevt Skandinaviens industriella utveckling under hela efterkrigstiden. Idag erbjuds kunderna maskiner, verktyg och tillbehör från ett 60-tal internationellt kända fabrikat, och därtill även produktionsoptimering, finansiering, service och utbildning – kort sagt flexibla lösningar för ökad lönsamhet och effektivare produktionsmiljöer. Duroc Machine Tool verkar inte bara i Sverige utan även i Norge, Danmark, Finland och Baltikum, och ingår i börsnoterade Duroc AB.

Fordonsmateriel AB

Fordonsmateriel AB förkortas för det mesta till FOMA, och grundades i Solna 1964. FOMA är återförsäljare av axlar och tillbehör till fordonsbranschen, framför allt riktat mot släp- och påhängsvagnar. Under 1960-talet växte företaget fort och under den tiden anställde FOMA tyske Heinz Jensen som stannade på företaget i 40 år, varav 24 år som vd. Ett centrallager byggdes tidigt i Ängelholm, som låg bra till för reservdelstransporter från de skånska hamnarna. Till slut flyttade även huvudkontoret från Solna till Ängelholm, där det ligger ännu idag. Fordonsmateriel AB är ett dotterbolag till BPW i Tyskland som är en av världens största axeltillverkare och företagets ledord är: kompetens, kvalitet och service.

 

25-årsjubileum

Multivac AB

Multivac AB både utvecklar och säljer kvalificerad förpackningsteknologi för bland annat vakuumförpackning, etikettering och märkning. Kunderna, som till största delen finns inom livsmedelssektorn och medicinsk industri, kan också vända sig till Multivac för att köpa vågar, doserings- och kontrollutrustning samt så kallade form-fill-seal-maskiner. Det svenska bolaget bildades 1988 som ett dotterbolag till Multivac Export AG, som ansvarar för all export till fler än 140 länder över hela världen. Det var dock redan 1961 som Multivac grundades i Tyskland, och idag har företaget mer än 3000 anställda och ett stort antal agenter runt om i världen.

Hermes slipverktyg AB

Det tyska företaget Hermes Schleifwerkzeuge har funnits i mer än 80 år och representeras i Sverige av dotterbolaget Hermes slipverktyg i Täby. Hermes tillverkar högkvalitativa slipmaterial och finns på världens alla större marknader. Företaget arbetar aktivt med forskning och produktutveckling, bland annat med hjälp av modern mätnings- och analysteknik i Hamburgs teknikcentrum. Dessutom anordnas regelbundet slipseminarier där kunder och medarbetare själva får uppleva slipegenskaperna hos produkterna. Hermes har flera kvalitetscertifieringar som garanterar arbetssäkerhet, miljöhänsyn och produktkvalitet.

Advokatfirman Vinge KB

Fokus för Advokatfirman Vinge KB ligger på rådgivning inom affärsjuridikens samtliga områden, både i Sverige och internationellt. Firman bildades 1983 genom en sammanslagning av fyra advokatbyråer i Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Malmö. Idag finns även ett kontor i Bryssel och antalet medarbetare uppgår till 450. Vinge vill vara en vägvisare till framgångsrika affärer och erbjuder klienterna lika delar juridisk och entreprenörsmässig kunskap. Enligt firmans ledord kan klienterna förvänta sig att Vinges jurister är dedikerade, affärsdrivna, lyhörda och innovativa.