Staffan Bohman framför en vägg med Tysk-Svenska Handelskammarens loggor

Staffan Bohman tar över ordförandeskapet efter Olof Persson.

Anna Storm, Staffan Bohman och Monica Lindstedt

Vid sidan om Staffan Bohman valdes även Anna Storm (t v) och Monica Lindstedt in i styrelsen.

Olof Persson och Hans-Theodor Kutsch

Å hela handelskammarens vägnar tackade vice styrelseordförande Hans-Theodor Kutsch Olof Persson för det stora engagemanget under de senaste fem åren.

Ingemar Wareborn i publiken på årsmötet

Ingemar Wareborn, som länge varit vice ordförande, tackades också av.

Kent Oderud i publikhavet på årsmötet

Miele AB:s vd Kent Oderud lämnar posten som revisor för handelskammaren. Även hans engagemang uppmärksammades under årsmötet.

Tysklands ambassadör Hans-Jürgen Heimsoeth framför handelskammarens vägg med loggor

Tysklands ambassadör Hans-Jürgen Heimsoeth riktade några välkomstord till deltagarna.

Ralph Tischer, Olof Persson och Hans-Theodor Kutsch sitter bredvid varandra vid presidiebordet på årsmötet

VD Ralph-Georg Tischer redogjorde för handelskammarens verksamhet under 2016.

Staffan Bohman ny styrelseordförande i Tysk-Svenska Handelskammaren

2017-04-24

På dagens årsmöte i Stockholm valdes Staffan Bohman till Tysk-Svenska Handelskammarens nya styrelseordförande. Han efterträder Olof Persson som nu lämnar posten efter fem år. Dessutom tar Monica Lindstedt och Anna Storm plats i styrelsen.

Staffan Bohman är styrelseordförande i Höganäs AB och Cibes Lift Group AB samt ordförande i Näringslivets skattedelegation. Därutöver sitter han i flera andra företags styrelser, bland annat hos Atlas Copco och Upplands Motor, och är ledamot av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Bohman var under lång tid vd på DeLaval och senare på Gränges/Sapa AB. Även under åren 1999 till 2004 var han Tysk-Svenska Handelskammarens ordförande.

– De tysk-svenska näringslivsrelationerna ligger mig varmt om hjärtat. Med tanke på den pågående digitaliseringen, energiomställningen och mobilitetsrevolutionen finns det många områden där utbytet kan bli ännu mer omfattande – till båda sidors fördel. Med mitt engagemang i Tysk-Svenska Handelskammaren vill jag bidra till det arbetet, säger Staffan Bohman.

Olof Persson tackades av

Valet av Staffan Bohman till handelskammarens ordförande ägde rum idag, den 24 april, på Tysk-Svenska Handelskammarens årsmöte på Filmhuset i Stockholm. Där tackade man även Bohmans föregångare på posten, Olof Persson, för hans insatser under de senaste fem åren.

– Jag är stolt över vad vi har uppnått med handelskammaren under mina år som ordförande. Vi har kunnat glädjas åt ett ökande antal medlemsföretag och kunder och ett växande intresse för våra runt 60 medarbetares expertkunskaper. Detta ihop med det unika tysk-svenska nätverket visar att handelskammarens arbete är värdefullt för både svenska och tyska företag. Inte minst genom det nystartade German-Swedish Tech Forum finns en idealisk bas för mig att stödja utvidgningen av de tysk-svenska relationerna även i framtiden, säger Olof Persson.

Förutom Olof Persson lämnar även Ingemar Wareborn, som länge varit vice ordförande, och Frederik Boheman Tysk-Svenska Handelskammarens styrelse. På årsmötet tilldelades Persson och Wareborn handelskammarens hedersmedalj för deras mångåriga ideella engagemang.

Monica Lindstedt och Anna Storm nya i styrelsen

Vid sidan om Staffan Bohman valdes Monica Lindstedt och Anna Storm in i den nya styrelsen.

Monica Lindstedt

Monica Lindstedt har grundat Hemfrid, Sveriges första och största leverantör av hushållsnära tjänster. Hon är en av medgrundarna av tidningen Metro, har lett ett antal medieföretag och skrivit böcker om ledarskap. Vid sidan om rollen som styrelseordförande på Hemfrid är den flerfaldigt prisbelönade entreprenören idag även ordförande för Företagarna och sitter i flera företags och organisationers styrelser.

Anna Storm

Anna Storm är sedan 2013 vd för det Göteborgsbaserade it-företaget Elicit AB. Den utbildade idrottstestledaren har en examen i psykologi, en MBA från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet samt Innsbrucks universitet och yrkeserfarenhet från en rad olika branscher och länder.

 

Kontakt

Malin Johansson

Kommunikationschef

Telefon

+46-8-665 18 64