Porsches vd Oliver Blume lutandes mot en Porsche-bil

Oliver Blume.

Foto: Porsche

Lyssna till Porsches vd Oliver Blume på vårt årsmöte 17 april

2020-01-29

Tysk-Svenska Handelskammaren kan stolt presentera Porsches vd Oliver Blume som gästtalare på årsmötet som äger rum den 17 april på Elite Hotel Marina Tower i Stockholm.

Till skillnad från många andra företag på den dämpade fordonsmarknaden kunde Porsche under förra året visa positiva resultat: 2019 skapade den Volkswagen-ägda biltillverkaren 2 000 nya arbetstillfällen, omsättningen steg med sju procent under årets första nio månader och med 16,3 procent avkastning på försäljningen var Porsche bäst i branschen – mycket tack vare den nya eldrivna modellen Taycan. Utvecklingen av elbilen betecknas som en ny epok för bolaget som traditionellt är associerat med bensinmotorer med hög effekt. Porsche spår att även 2020 kommer att visa tillväxt och att märkets första helelektriska sportbil kommer att bidra till den utvecklingen.

Vd Oliver Blume har lång erfarenhet inom fordonsbranschen. Han inledde sin karriär på Audi 1994 där han innehaft flera positioner, bland annat som Head of Manufacturing Body Construction för Audi A3. Audi var han trogen fram till 2004 då han växlade till Seat. 2009 fick Blume rollen som Head of Production-Planning för varumärket Volkswagen. Fyra år senare tog han plats i Porsches styrelse och 2015 utnämndes Blume till ny vd för sportbilstillverkaren med huvudkontor i sydtyska Stuttgart.

Vi ser fram emot att få höra mer om Porsches elbilssatsning och vad Blume har att berätta om framtidens mobilitet på vårt årsmöte i Stockholm den 17 april. Fler talare samt mer information om program och anmälan kommer inom kort.

 

Kontakt

Malin Johansson

Kommunikationschef

Telefon

+46-8-665 18 64