Jens Zerbst på Command Control i München 2018

Jens Zerbst, CIO på Vattenfall, på Command Control 2018.

Foto: Messe München

Lyckad premiär: Ny plattform för cybersäkerhet i München

2018-09-25

Med drygt 800 deltagare från 14 länder hade Command Control, Messe Münchens nya event för cybersäkerhet, premiär den 20-22 september. Över 75 internationellt erkända talare från forskning, näringsliv och politik diskuterade lösningar för en säker digitaliseringsprocess med företagsledare, CIO:s, CISO:s, dataskyddsansvariga och riskmanagers. De runt 100 föredrag, diskussionsrundor och workshoppar belyste inte bara strategier för riskminimering och åtgärder mot cyberangrepp utan la framförallt stort fokus på cybersäkerhetens möjligheter för varje verksamhet.

Jens Zerbst, CIO på Vattenfall, var en av de internationella experterna på plats i ICM, Internationales Congress Center München. Vi fick möjlighet till en kort intervju med honom direkt i anslutning till evenemanget.

Tysk-Svenska Handelskammaren: Vilka är Vattenfalls viktigaste frågeställningar med tanke på cybersäkerhet och vilka är de stora utmaningarna för ett energiföretag?

Jens Zerbst: Vattenfall bedriver kritisk infrastruktur och har därmed de absolut högsta kraven för att skydda sina IT-system. Men nya cybersäkerhetslösningar krävs också på grund av nya teknologier och för att kunna implementera decentraliserade energisystem som stödjer vårt mål ”Att leva fossilfritt inom en generation”.

Vad presenterade du på Command Control den 22 september?

I mitt föredrag diskuterade jag de nya kraven som ställs av ett förändrat energilandskap samt nya cybersäkerhetslösningar.

Även i Sverige finns det ett flertal konferenser och evenemang inom området. Varför skulle du rekommendera svenska företagsledare och säkerhetsansvariga att åka till München och besöka Command Control?

Evenemanget var mycket välorganiserat och kunde visa upp en hög internationell kompetens inom cybersäkerhet.

 

Command Control är planerad som ett årligt återkommande evenemang och nästa upplaga kommer att gå av stapeln våren 2020. Exakt datum kommer att tillkännages inom kort. Mer information om årets agenda och talare samt bilder från evenemanget finns på Command Controls webbplats.

Kontaktperson

Marion Freitag

Mässor

Telefon

+46-8-665 18 23