Åsa Benteke Werner Tysk-Svenska Handelskammaren Deutsch-Schwedische Handelskammer

Åsa Benteke Werner ny medlemsansvarig

2021-08-27

Från 1 september övertar Åsa Benteke Werner rollen som ansvarig för medlemsrelationer på Tysk-Svenska Handelskammaren.

Åsa Benteke Werner, född och uppvuxen i Skåne, har mångåriga erfarenheter av internationellt samarbete, bland annat på Sveriges ambassad i Tyskland och på Right Livelihood Award Foundation. Hon har bott 20 år i Berlin.

– Åsa har en gedigen kunskap om både det tyska och det svenska samhället, vilket är en förutsättning för att lyckas i den här rollen, en nyckelkontakt för alla våra tyska och svenska medlemmar. Hon kommer att bygga vidare på det fina arbete som gjorts för Tysk-Svenska Handelskammarens starka nätverk, säger Malin Johansson, affärsområdeschef för Kommunikation, Medlem och Event på Tysk-Svenska Handelskammaren.

Åsa Benteke Werner ersätter Sara Ernvin som går vidare till nya utmaningar.
 

Tysk-Svenska Handelskammaren är den enda bilaterala handelskammarorganisationen för Tyskland och Sverige med ett omfattande nätverk på omkring 1200 medlemsföretag i båda länderna. Tysk-Svenska Handelskammaren är förankrad i båda länderna, del av det tyska globala handelskammarnätverket AHK, liksom del i Team Sweden för Tyskland. De omkring 60 medarbetarna är sysselsatta på kontoren i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Kontakt

Malin Johansson

Kommunikationschef

Telefon

+46-8-665 18 64