Webbinarium: Utsikter inför sommar och höst – få en tysk lägesrapport

Efter en omtumlande och annorlunda vår där såväl näringsliv som privatliv påverkats av pandemin tar vi temperaturen på Tyskland och ger dig nyttiga råd för dina affärsrelationer och resor.

Vi fångar upp hur det ser ut i Tyskland just nu. Går det att resa från Sverige till de olika förbundsländerna utan att hamna i karantän? Hur mår tyskt näringsliv och vilka restriktioner gäller? Och hur kommer konjunkturpaketet på 130 miljarder euro som den tyska regeringen presenterade i början av juni att påverka landet?

Medverkar gör Luise Steinberger, planeringsredaktör Sveriges Radio Ekot, Iris Müller, chef för Tyska turistbyrån i Sverige och Karsten Keller, CFO för DB Schenker i Europa. Samtalet modereras av Malin Johansson, kommunikationschef Tysk-Svenska Handelskammaren.

För vem
Webbinariet är på svenska och riktar sig till våra medlemmar.

 

Luise Steinberger är planeringsredaktör för Sveriges Radio Ekot och vikarierar som Tysklandskorrespondent.

 


 

Iris Müller är marknadschef på Tyska Turistbyrån i Stockholm, som har till uppgift att marknadsföra reselandet Tyskland på den svenska marknaden. Tyska Turistbyrån är del av DZT - Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. med huvudkontor i Frankfurt.


 

Karsten Keller är CFO för DB Schenker i Europa. DB Schenker ingår i Deutsche Bahn AG:s globala transport- och logistikdivision med
76 000 anställda i över 130 länder och är ett av de största tyskägda bolagen i Sverige. Karsten Keller är styrelsemedlem i Tysk-Svenska Handelskammaren.

 

Övrigt
Deltagandet är kostnadsfritt. Du kommer kunna ställa frågor under webbinariet via chatfunktionen.

Nyfiken på vad ett medlemskap innebär? Här kan du läsa mer.

Kontaktperson

Sophia Loader

Eventansvarig

Telefon

+46-8-665 18 62

11:00
arrow_forward
12:00
30 jun
2020
Webbinarium
Online