Foto: Unsplash

Webbinarium: Producentansvar i Tyskland och Österrike för WEEE och BATT

Välkommen till detta webbinarium om vilka nya krav som gäller för företag som säljer elektriska produkter (WEEE) och batterier (BATT) på marknaden i Tyskland och Österrike.

Tysk-Svenska Handelskammaren arrangerar kontinuerligt webbinarier som informerar svenska exportföretag om viktiga ändringar. För närvarande förändras de nationella lagstiftningarna kring producentansvar för WEEE och BATT i många EU-länder. Så också i Tyskland och Österrike. Även svenska företag som exporterar berörda produkter till båda marknader behöver se till att de nya kraven efterlevs.

Tysk-Svenska Handelskammaren hjälper svenska företag med producentansvar och korrekt märkning i Tyskland och Österrike och detta webbinarium ger dig en överblick över vad som gäller. Vi belyser bland annat förändringarna i både lagstiftningen för insamling av EEE-produkter samt batterier för att hjälpa dig att förstå de tyska och österrikiska regelverken.

Innehåll

  • Vad innebär lagstiftningen kring WEEE och BATT för svenska exportföretag i båda länder?
  • Vad gäller för insamling av elektriska och elektroniska produkter?
  • Vad gäller för batteriinsamling?
  • Hur ska WEEE och BATT registreras från 2023?
  • Behöver varje svenskt exportföretag en representant för WEEE och BATT?
  • Vilka regler gäller för beräkning och redovisningsintervaller?
  • Vi presenterar ökning av återvinningsavgifter med förpackningsexempel.
  • Vad är skillnaden mellan B2C och B2B vid producentansvar i Tyskland?

För vem

Detta webbinarium riktar sig till svenska exportföretag som avsätter elektriska eller batteridrivna produkter på marknaden i Tyskland och Österrike, såväl via stationär handel som via e-handel, och därför berörs av lagstiftningen. Webbinariet hålls på svenska.

Talare

Johan Uhlin är avdelningschef för affärsområdet Miljörapportering på Tysk-Svenska Handelskammaren och arbetar med rådgivning till svenska och tyska bolag med verksamhet inom EU. Avdelningen har mer än 20 års erfarenhet av producentansvar inom EU och frågor kring märkning och återvinning av förpackningar, elektriska produkter och batterier.

Övrigt
Webbinariet är kostnadsfritt. 

Kontakt

Charlotte Renström

Member Services | Projekt

Telefon

+46-8-665 18 59

10:30
arrow_forward
11:30
21 okt
2022
Webbinarium
Online