Webbinarium: Ny tjänst – Granskning av produktsäkerhet

För att säkerställa att ett företag endast lanserar säkra och lagliga produkter på marknaden erbjuder nu Tysk-Svenska Handelskammaren och dess partner snabba tester av ett företags produkters säljbarhet.

Tysk-Svenska Handelskammaren arrangerar kontinuerligt webbinarier som informerar svenska exportföretag om viktiga nyheter. Denna gång berättar vi hur handelskammaren med sina olika partners kontrollerar vilka rättsliga krav som gäller för ett företags produkt i respektive EU-land.

Vi ser till att den tillgängliga dokumentationen är korrekt, aktuell och trovärdig. Dessutom säkerställer vi att produkt- och förpackningsetiketterna är korrekta. Efter kontrollen av säljbarheten erbjuder vi också laboratorietester av produkt, om detta är nödvändigt.

Webbinariet går igenom och förklarar EU:s förordning om marknadskontroll. Det ger en överblick över vad som gäller angående produktsäkerhet och visar ett riskbaserat tillvägagångssätt för att uppfylla detta.

Vi visar också med konkreta exempel hur våra partner i detalj testar produkters säljbarhet.

Målgrupp
Detta webbinarium riktar sig till svenska exportföretag som avsätter sina produkter på marknaden i Tyskland och andra EU-länder, via såväl stationär handel som e-handel, och därför berörs av de olika lagstiftningarna. Webbinariet hålls på svenska.

Talare

Johan Uhlin och Norman Karsch arbetar på Tysk-Svenska Handelskammaren med rådgivning till svenska och tyska bolag med verksamhet inom EU.

Avdelningen har mer än 20-års erfarenhet av producentansvar inom EU och frågor kring märkning och återvinning av förpackningar, elektriska produkter och batterier.

Övrigt
Webbinariet är kostnadsfritt.
 

De vanligaste frågorna och våra svar om produktsäkerhet i EU. Kolla här:

Kontakt

Moa Zeidlitz

Market Entry & Business Development

Telefon

+46-8-665 18 57

10:00
arrow_forward
11:00
8 feb
2023
Webbinarium
Online