Foto: BASF/Sveriges Riksdag/Fossilfritt Sverige

Seminarium: Vad krävs för att utveckla en icke-fossil råvaruindustri i Sverige?

För tredje året i rad arrangerar Tysk-Svenska Handelskammaren tillsammans med den globala kemikoncernen BASF ett seminarium och diskussionsforum för att tillsammans med politiker och näringslivsföreträdare lyfta frågor och snabba på utvecklingen av en mer förnybar och fossilfri kemi- och materialindustri.

Sverige strävar efter att bli världens första fossilfria välfärdsnation och ses internationellt som en intressant pilotregion. Under hösten planerar regeringen att presentera sin klimatfärdplan och flera politiska beslut väntas

För att lyckas med omställningen måste värdekedjor inom industrin samverka och nya byggas upp. Utbud av förnybara råvaror liksom efterfrågan är viktiga utmaningar som är nära kopplade till det politiska ramverket. Vilka långsiktiga spelregler måste skapas för att stimulera omställningen till en ny icke-fossil material- och råvaruindustri? Hur ska regelverk utformas när värdekedjor är allt mer globala? Hur kan Sverige skapa nya exportinkomster från råvaror och teknik?
 

Keynote speaker är Andreas Bode, Program Leader Carbon Management R&D på BASF SE. Han är PhD på institutet för thermodynamics vid universitetet i Hannover.

 

 

Medverkande i panelen:
Riksdagsledamöterna Maria Gardfjell (MP), 1:e vice ordförande Miljö- och jordbruksutskottet, Marlene Burwick (S), ledamot Miljö- och jordbruksutskottet, Betty Malmberg (M), ledamot Miljö- och jordbruksutskottet, Magnus Ek (C), suppleant Miljö- och jordbruksutskottet, och Svante Axelsson, nationell samordnare på Fossilfritt Sverige. Seminariet modereras av Thomas Malmer.

Välkommen till detta viktiga och intressanta seminarium som vi avrundar med en buffé och mera informella samtal.

Program (hålls på engelska)

Kl 16.30 Registrering och lättare förtäring
Kl 17.00 Seminarium
Kl 18.40 Buffé och mingel
Kl 20.00

Kvällen avrundas

 

Anmälan:
Detta evenemang är kostnadsfritt och riktar sig till beslutsfattare inom näringslivet och politiker. Inbjudna gäster har företräde och antalet platser är begränsat. För no-show debiteras 500 kronor + moms.

 


Detta är ett seminarium inom ramen för German Swedish Tech Forum, den nya innovationsplattformen som Tysk-Svenska Handelskammaren och IVA gemensamt står bakom. Läs mer om forumet här.

 

Kontaktperson

Sophia Loader

Eventansvarig

Telefon

+46-8-665 18 62

16:30
arrow_forward
20:00
27 nov
2019
Medelhavsmuseet
Fredsgatan 2
Stockholm

I samarbete med