Collage Mark Meier, Johanna Mossberg, Karin Tormalm, Daniel Roser, Jytte Guteland, Rickard Nordin, Helena Storckenfeldt

Foto: BASF, Rise, Regeringskansliet

Human hands on a wood stump

Foto: BASF

Seminarium: Hur tillför vi mer biobaserade råvaror till industrin?

Industrin ökar takten i omställningen till nettonollutsläpp. Utbudet av den biobaserade näringens produkter har svårt att hålla jämna steg med den höga efterfrågan. Vad håller utvecklingen tillbaka? Vilka åtgärder är näringsliv och politiker redan överens om att genomföra och inom vilka områden måste man söka kompromisser?

Det krävs att politik och näringsliv går samman i den gröna omställningen för att säkerställa industrins tillgång till biobaserade råvaror. Tillsammans med den tyska kemikoncernen BASF bjuder vi in tyska och svenska talare från politik, näringsliv och forskning och diskuterar hur innovativ teknik kan hjälpa samhället mot en cirkulär och hållbar ekonomi och lösningar som kan placera Sverige och Tyskland i framkant av en ny global och hållbar industri.

Sanna Balsvik. Photo: Juliana Wiklund

Diskussionen modereras av Sanna Balsvik och äger rum på engelska.
Det är kostnadsfritt och evenemanget riktar sig till politiker, beslutsfattare inom näringslivet, representanter från myndigheter, medier och NGO:s.


Program

10.00

Kaffe och registrering

10.30

Välkommen
Malin Johansson, kommunikationschef Tysk-Svenska Handelskammaren och Mark Meier, vd BASF Sverige och Vice President BASF Norden/Baltikum

Outlook från politik, forskning och industri:
En global utblick över pågående klimatprojekt och på hur ny innovativ teknik kan påskynda den viktiga resan mot klimatneutralitet inom kemibranschen.
Daniel Roser, Director Renewable Raw Materials / BASF Net Zero Accelerator: The chemical industry towards net zero emissions
Karin Tormalm, huvudsekreterare för regeringens utredning om en nationell bioekonomistrategi
Johanna Mossberg, avdelningschef bioraffinaderi och energi, RISE Research Institutes of Sweden

Paneldiskussion med:
Jytte Guteland, riksdagsledamot (S), EU-nämnden samt Miljö- och jordbruksutskottet
Rickard Nordin, riksdagsledamot (C), Miljö- och jordbruksutskottet
Helena Storckenfeldt, riksdagsledamot (M), Miljö- och jordbruksutskottet
Daniel Roser, BASF

11.45

Seminariet slut och lunch för de som deltar på plats.

13.00 Evenemanget avrundas


Evenemanget genomförs i samarbete med den tyska kemikoncernen BASF som i sin egen färdplan har högt ställda ambitioner avseende den cirkulära ekonomin.

Är du intresserad av att bli en del av vårt nätverk? Här kan du läsa mer om vad ett medlemskap i Tysk-Svenska Handelskammaren innebär.

 

Detta är ett evenemang inom ramen för German Swedish Tech Forum, den bilaterala innovationsplattformen som Tysk-Svenska Handelskammaren och IVA gemensamt står bakom. Läs mer om forumet här.

10:00
arrow_forward
13:00
10 nov
2022
Tysk-Svenska Handelskammaren
Valhallavägen 185
Stockholm

I samarbete med