Foto: Elna Hallgard, Mark Meier, Amanda Palmstierna, Rickard Nordin, Åsa Stenmarck, Harald Pflanzl

Så kan Sverige öka takten mot en cirkulär ekonomi

Naturvårdsverket utreder åtgärder som ska förbättra förutsättningarna för kemisk återvinning. Hur ska Sverige kunna dra nytta av den nya tekniken, både miljömässigt och ekonomiskt? Och hur kan tysk-svenskt samarbete bidra till cirkulära plastflöden?

Med tyska och svenska talare från politik, näringsliv och myndigheter diskuterar vi hur innovativ teknik, som kemisk återvinning, kan hjälpa samhället mot en cirkulär ekonomi och samtidigt placera Sverige i framkant av en ny global och hållbar industri. Vi får också ta del av det senaste från FN:s klimatmöte i Glasgow.
 

Sanna Balsvik. Photo: Juliana Wiklund

Webbinariet modereras av Sanna Balsvik och äger rum på engelska.
Det är kostnadsfritt och riktar sig till politiker, beslutsfattare inom näringslivet, representanter från myndigheter, medier och NGO:s.


Program

10.30 Välkommen  Malin Johansson, kommunikationschef, Tysk-Svenska Handelskammaren och Mark Meier, vd BASF Sverige och Vice President BASF Norden/Baltikum
 
  The chemical industry towards net zero emissions
En global utblick över pågående klimatprojekt och på hur ny innovativ teknik kan påskynda den viktiga resan mot klimatneutralitet inom kemibranschen. Vi får också ta del av det senaste från FN:s klimatmöte i Glasgow.
Talare: Harald Pflanzl, Senior Vice President of North-West and Central Europe, BASF
 
  Chemical recycling in Sweden – Update on the current situation
Hur långt har den pågående regeringsutredningen kommit?
Talare: Åsa Stenmarck, Material Flow Expert, Naturvårdsverket
 
  Customer and consumer perspective of a circular economy for plastic
Orkla, Nordens ledande aktör av varumärken och konceptlösningar till dagligvaruhandel och storhushåll, om förutsättningarna för en mer hållbar utveckling av förpackningsmaterial.
Talare: Elna Hallgard, utvecklingschef förpackningar, Orkla Foods Sverige AB
 
 

We need to hurry up! – Modererad paneldiskussion
Hur kan regeringen skynda på investeringarna mot mer resurseffektiva plastflöden i Sverige? Hur kan regeringen och företagen arbeta tillsammans för att påskynda processen? Och hur kan tysk-svenska samarbeten bidra?

Medverkande: Riksdagsledamöterna Amanda Palmstierna (MP) och Rickard Nordin, (C) samt Elna Hallgard, Orkla och Mark Meier, BASF
 
11.45 Sanna Balsvik avrundar
 


Evenemanget genomförs i samarbete med den tyska kemikoncernen BASF som i sin egen färdplan har högt ställda ambitioner avseende den cirkulära ekonomin.

Är du intresserad av att bli en del av vårt nätverk? Här kan du läsa mer om vad ett medlemskap i Tysk-Svenska Handelskammaren innebär.

 

Detta är ett webbinarium inom ramen för German Swedish Tech Forum, den bilaterala innovationsplattformen som Tysk-Svenska Handelskammaren och IVA gemensamt står bakom. Läs mer om forumet här.

Kontakt

Sophia Loader

Eventansvarig

Telefon

+46-8-665 18 62

10:30
arrow_forward
11:45
10 nov
2021
Webbinarium
Online

I samarbete med