Karsten Keller, Anna Storm, Martin Höhler, Sabina Jeschke

Foto: DB Schenker/TSHK/E.ON/Max Lautenschläger/Deutsche Bahn/Unsplash

Jubileumswebbinarium: Följ med på trendspaning inför år 2022

Vi har bjudit in fyra företagsledare från våra medlemsbolag och Tysk-Svenska Handelskammarens styrelse som alla är experter inom några av näringslivets just nu viktigaste områden:

  • Artificiell intelligens är en av vår tids främsta teknologier med potential att påverka hela samhället – från klimatåtgärder och självkörande fordon till livsviktiga innovationer inom vården. Men AI väcker också många etiska frågor. Vem bär egentligen ansvaret vid en olycka?
  • Transporter står för en stor del av utsläppen av växthusgaser. Vilka förändringar och förbättringar är att vänta inom transportsektorn och för dess kunder under den närmaste tiden?
  • Globaliseringen och digitaliseringen innebär ökade risker för företag och organisationer. Vilken roll kommer arbetet med cybersäkerhet och riskhantering att spela för företagens framgång?
  • Elektrifieringen i samhället ökar behovet av energi, som helst är fossilfri och förnybar. Vad görs för att säkerställa leveranssäkerhet och vad behöver företagen göra för att ställa om på energiområdet?

Välkommen till en diskussion med Sabina Jeschke, grundare och vd Arctic Brains AB (AI), Anna Storm, vd Omegapoint Göteborg AB (cybersäkerhet), Martin Höhler, vd E.ON Energidistribution AB (elförsörjning) och Karsten Keller, CFO Schenker Europe GmbH (transporter). Samtalet modereras av Valle Wigers, regionansvarig Västsverige, och Malin Johansson, kommunikationschef på Tysk-Svenska Handelskammaren.

För vem
Webbinariet hålls på engelska. Det vänder sig till våra medlemmar och är kostnadsfritt. Nyfiken på att bli medlem? Kontakta oss eller läs mer här om vad det innebär.

I år fyller Tysk-Svenska Handelskammaren 70 år och det firar vi med att bjuda på en serie webbsända möten mellan tyska och svenska personligheter.

Kontakt

Katharina Hardt

Projektledare

Telefon

+46-8-665 18 59

11:00
arrow_forward
12:00
7 dec
2021
Webbinarium
Online