Ett collage bestående av tre bilder: en robot med ansikte, en ung kvinna som hoppar upp i luften, en annan kvinna som sitter vid en dator

Frukostseminarium: Entreprenörernas tid är nu – vad kan vi lära?

Medan det globala och digitala samhället växer fram skapas utmaningar på marknader samt andra samhällsarenor som väntar på innovativa lösningar. Just därför är entreprenörernas tid nu och deras förmåga att fördomsfritt se och handla på möjligheter kan vara den kompetens som samhället nu saknar mest.

I spänningen som uppstår mellan det gamla och det nya och i situationer där kanske ingen karta finns att tillgå är entreprenören på sin hemmaplan. Seminariet kommer att beröra både entreprenörens mindset och skillset och diskutera hur detta kan stå som modell för organisering och ledarskap inte bara i små och nya företag utan även i större och mer mogna organisationer.

För vem
Seminariet vänder sig till företag som vill inspireras av startuptankesättet som ifrågasätter
etablerade sanningar och finner nya affärsmöjligheter och modeller och samtidigt vill umgås över en frukost i vårt tysk-svenska nätverk.


Om talaren

Nils Nilsson har som vicerektor på Linnéuniversitetet framgångsrikt drivit projektet Det entreprenöriella universitetet och doktorerade med avhandlingen Entreprenörens blick - ett koncept som fångar det förhållningssätt och de attityder som gör att entreprenören förmår att se och handla på möjligheter. Nils forskar och undervisar i entreprenörskap och innovation, har en bakgrund från Ikea och sitter i flera styrelser och advisory boards för startups.
 

Program
08.00 Registrering och frukost
08.30 Seminarium "Entreprenörernas tid är nu"
09.40 Evenemanget avrundas


Detta är ett seminarium inom ramen för German Swedish Tech Forum, den nya innovationsplattformen som Tysk-Svenska Handelskammaren och IVA gemensamt står bakom. Läs mer om forumet här.

 

Övrigt
Seminariet är kostnadsfritt för medlemmar i Tysk-Svenska Handelskammaren och inbjudna gäster. Övriga betalar 500 SEK + moms. Vi börjar morgonen med att bjuda på frukost. Antalet deltagare är begränsat och vid no-show debiteras 500 kronor + moms.

Är du inte medlem i Tysk-Svenska Handelskammaren? Här kan du läsa mer om vad det innebär att vara en del av vårt nätverk och ansöka om medlemskap.

 

Kontaktperson

Katharina Hardt

Projektledare

Telefon

+46-8-665 18 59

08:00
arrow_forward
09:40
14 mar
2018
Tysk-Svenska Handelskammaren
Valhallavägen 185
Stockholm