E-handel i Tyskland och Sverige

Vill du sälja dina varor online till tyska eller svenska kunder? Vill du etablera ditt e-handelsföretag i Tyskland eller Sverige? Vi vet vad som krävs för att lyckas. Våra medarbetare kan hjälpa dig att anpassa din e-handelssajt till respektive marknad, till gällande regler och kundernas förväntningar.

E-handel är en starkt växande bransch i både Tyskland och Sverige. Det finns stor potential i marknaden samtidigt som det krävs en hel del arbete innan ett företag kan komma igång med sin e-handelstjänst.

Fem tips för e-handlare

  1. Ta noga reda på vilka regler och lagar som gäller för distanshandel, märkning och hantering av personuppgifter i Tyskland eller Sverige. De är inte enhetliga.
  2. Erbjud betalningsalternativ som går hem hos kunderna i respektive land.
  3. Tänk på att du kan erbjuda dina produkter med 19 procent moms i Tyskland, jämfört med 25 procent i Sverige.
  4. Se till att kundtjänsten talar tyska eller svenska och nås på nationellt telefonnummer.
  5. Skapa en hemsida på tyska eller svenska. Men se till att språket är korrekt, språkliga felaktigheter kan få omvänd effekt och uppfattas som att ditt företag inte är tillräckligt profes­sionellt.

Vår service för e-handelsföretag

Det går att spara tid och pengar om man i ett tidigt skede informerar sig om vilka krav som ställs på ett e-handelsföretag och dess produkter. Med runt 60 medarbetare erbjuder vi ett brett spektrum av tjänster för marknadsetablering under ett och samma tak. Handelskammarens jurister, ekonomer och businessexperter hjälper både svenska och tyska e-handelsföretag att lyckas i startfasen. Vi kan bland annat bistå dig med:

Kontaktperson

Katrin Kraus

Market Entry & Business Development

Telefon

+46-8-665 18 75

Kontaktperson

Gudrun Krabbe-Åhlander

Skatt

Telefon

+46-8-665 18 36

Kontaktperson

Norman Karsch

Miljörapportering | Affärsområdeschef

Telefon

+46-40-30 49 41

Kontakta oss gärna med dina frågor och ärenden

Bild-CAPTCHA
Ange de tecken som visas i bilden.