E-handel i Tyskland och Sverige

Vill du sälja dina varor online till tyska kunder? Vill du etablera ditt e-handelsföretag i Tyskland? Vi vet vad som krävs för att lyckas. Våra medarbetare kan hjälpa dig att anpassa din e-handelssajt till respektive marknad, till gällande regler och kundernas förväntningar.

E-handel är en starkt växande bransch i både Tyskland och Sverige. Det finns stor potential i marknaden samtidigt som det krävs en hel del arbete innan ett företag kan komma igång med sin e-handelstjänst.

Fem tips för e-handlare

  1. Ta noga reda på vilka regler och lagar som gäller för distanshandel, märkning och hantering av personuppgifter i Tyskland. Beakta även de krav som ställs på hemsidans utformning, information som ska lämnas samt marknadsföring. Reglerna kan skilja sig väsentligt mellan de olika länderna. I Tyskland kan bl.a. era konkurrenter kräva att ni anpassar webbsidan enligt gällande rätt. En sådan ”Abmahnung” (varning förenad med böter) kan bli ganska dyr och kan oftast undvikas med juridisk rådgivning i början.
  2. Erbjud betalningsalternativ som går hem hos kunderna i respektive land.
  3. Tänk på att du kan erbjuda dina produkter med 19 procent moms i Tyskland, jämfört med 25 procent i Sverige.
  4. Se till att kundtjänsten talar tyska och nås på nationellt telefonnummer samt e-post.
  5. Skapa en hemsida på tyska. Men se till att språket är korrekt, språkliga felaktigheter kan även ur ett marknadsföringsperspektiv få omvänd effekt och uppfattas som att ditt företag inte är tillräckligt profes­sionellt.

Vår service för e-handelsföretag

Det går att spara tid och pengar om man i ett tidigt skede informerar sig om vilka krav som ställs på ett e-handelsföretag och dess produkter. Med runt 60 medarbetare erbjuder vi ett brett spektrum av tjänster för marknadsetablering under ett och samma tak. Handelskammarens businessexperter, ekonomer och jurister hjälper både svenska och tyska e-handelsföretag att lyckas i startfasen. Vi kan bland annat bistå dig med:

Kontakt

Christian Tillmann

Skatt

Telefon

+46-8-665 18 25

Kontakt

Norman Karsch

Miljörapportering | International Key Account Manager

Telefon

+46-40-30 49 41

Kontakta oss gärna med dina frågor och ärenden

Bild-CAPTCHA
Ange de tecken som visas i bilden.