Folker Hellmeyer, Anna Breman, Günther Mårder och Ola Pettersson

Tysk-Svenska Handelskammaren i Almedalen

Ett svagt EU möter stora utmaningar. Kan “minijobb” rädda integrationen?

Tysk-Svenska Handelskammaren finns även i år på plats i Almedalen tillsammans med partner. Under måndagens eftermiddagsseminarium får vi en utblick på EU som möter stora utmaningar inom globalisering, digitalisering och integration och dessutom politisk instabilitet i flera medlemsländer med inverkan på ekonomi och arbetsmarknad. Efter Storbritanniens brexit-omröstning har ämnet blivit ännu mer angeläget och det råder stor oro för EU:s framtid. Men vi kommer också att få se några oväntade ljuspunkter.

Möt Folker Hellmeyer, chefekonom vid Bremer Landesbank och ofta anlitad ekonomisk kommentator i tyska och internationella medier, i en diskussion med chefekonomerna Anna Breman från Swedbank och Ola Pettersson från LO samt Företagarnas vd Günther Mårder. Vi försöker ta reda på vad som krävs av arbetsmarknadens parter för att skapa de jobb som behövs för en bättre integration och vad man kan lära av varandras länder för att klara utmaningarna. Här kan du läsa mer om våra talare.

Seminariet och diskussionen hålls på engelska och modereras av Ulf Wickbom.

Välkommen att anmäla dig till seminariet här!

 

Med oss i Almedalen har vi SAP, Siemens, Audi, Volkswagen, Uniper, Lidl, Simon Kucher & Partners och Tysklands ambassad och måndagen rundas av med ett tysk-svenskt mingel för inbjudna gäster (inbjudan och anmälan krävs).

Fler seminarier från våra partner under Almedalsveckan:
SAP
Siemens
Volkswagen
Tysklands ambassad

 

Tyskland i dialog är Tysk-Svenska Handelskammarens forum för näringspolitiska frågor. Tyska representanter från näringsliv, politik och forskning möter beslutsfattare i Sverige för att diskutera aktuella frågor.

Kontaktperson

Sophia Loader

Event- och konferensansvarig

Telefon

+46-8-665 18 62

16:00
arrow_forward
17:00
4 jul
2016
Mitt emot Mellangatan 19, på Gotlands konstmuséums baksida (p-platsen)
Visby

I samarbete med