Tio nya cleantech-företag på väg in på den tyska marknaden

2021-06-22

Tio innovativa företag har blivit antagna till Swedish-German Cleantech Platform (SGCP). Programmet hjälper svenska SME att etablera sig på den tyska marknaden. Programmet finansieras av Energimyndigheten.

De av mer än 25 ansökande tio företagen erbjuder innovativa produkter och lösningar inom områdena energieffektivisering, e-mobilitet, digitalisering och AI samt förnybar energi. Första steget i programmet är ett kick-off möte efter sommaren som inkluderar företagspresentationer, marknadsintroduktion till Tyskland, interkulturell coachning och en pitchträning.

– Vi är mycket glada över att se så starka kandidater som bidrar till uppfyllandet av de globala hållbarhetsmålen. Tyskland är en viktig marknad och det är roligt att se hur mycket som finns att erbjuda inom området svenska energiinnovationer, Jenny Radkova, projektledare på Energimyndigheten.

Senare i höst fortsätter programmet med den första av två delegationsresor till Tyskland. Det återstår att se om resan äger rum digitalt eller fysiskt. Första resans mål är Bayern där gruppen utforskar innovationsekosystemet och träffar potentiella kunder och partners. Nästa delegationsresa följer på våren 2022 och leder till Nordrhein-Westfalen – destinationen som har besökts även av första gruppen som välkomnades med öppna armar.

– Tyska företag är angelägna om att möta innovativa företag från utlandet, särskilt eftersom det finns mycket politiskt tryck för att nå de ambitiösa tyska klimatmålen, säger Verena Adamheit projektledare vid den Tysk-svenska Handelskammaren. 

Följande företag är antagna till Swedish-German Cleantech Platform:

3eflow

Climacheck Sweden

Eliq

Elonroad

Energy Opticon

Evolar

Lindinvent

Metacon

Rebase Energy

Utilifeed

Nyfiken på gruppens resa? Välkommen att följa gruppen på SGCPs Linkedin kanal.

I samarbete med:

 

Kontakt

Verena Adamheit

Market Entry & Business Development

Telefon

+46-8-665 18 96