Tack till årets jubilarer

2020-06-17

Tysk-Svenska Handelskammaren vill särskilt lyfta fram de företag som har varit medlemmar i 25 respektive 50 år. Här kan du läsa mer om årets jubilarer. Stort tack för mångårigt förtroende!

50-årsjubileum

Volkswagen Group Sverige AB

Med huvudkontor i Södertälje är Volkswagen Group Sverige AB Sveriges största importör av märken som Volkswagen Personbilar, Audi, Porsche, SEAT och Volkswagen Transportbilar. Företaget är ett helägt dotterbolag till Europas största biltillverkare Volkswagen AG.

Messe Berlin GmbH

Tysklands till ytan sjätte största mässa Messe Berlin GmbH driver mässområdet Berlin ExpoCenter City samt Berlin ExpoCenter Airport. Sett till omsättningen är Messe Berlin GmbH, med runt 800 medarbetare, ett av världens starkaste mässbolag. Tysk-Svenska Handelskammaren representerar sedan många år Messe Berlin på den svenska marknaden.

Messe Düsseldorf GmbH

Mässtraditionen i Düsseldorf sträcker sig tillbaka ända till 1811, även om mässan i dess nuvarande form grundades 1947. Düsseldorfmässan har runt 800 medarbetare och ett brett spektrum av mässor inom områden som maskin, anläggning och utrustning, handel, hantverk och tjänster, samt medicinteknik och hälsa. Tysk-Svenska Handelskammaren representerar sedan många år Messe Düsseldorf på den svenska marknaden.

 

25-årsjubileum

Benders Deutschland GmbH

Allt började med takpannetillverkning i västsvenska Edsvära 1960, i dag arbetar Benders inom flera affärsområden och är en av de marknadsledande producenterna av betong- och naturstensprodukter i Norden. Företagets tyska anläggning finns sedan 1998 i staden Laage i Mecklenburg-Vorpommern.

Bosch Rexroth AG

Tyska Bosch Rexroth är världsledande inom industriell automation och mobilhydraulik. I Sverige - med produktion i Älvsjö, Mellansel och Helsingborg – omsätter företaget årligen cirka 1 miljard kronor.

Hamburg Süd Norden AB

Den tyska rederijätten Hamburg Süd grundades 1971 och har som namnet avslöjar sitt huvudsäte i den nordtyska hamnstaden. I Sverige är företaget representerat med kontor nära vatten i Stockholm och Göteborg.  

Harting AB

Familjeföretaget Harting Stiftung & Co. KG. startade sin verksamhet i tyska Minden 1945. Till en början låg fokus på elektroniska prylar för vardagligt bruk, men med tiden utvecklades bolaget till en global aktör inom elektroteknik. Det svenska dotterbolaget Harting AB grundades 1981.

TT-Line AB

Med Trelleborg som bas är TT-Line AB ett helägt dotterbolag till tyska TT-Line GmbH & Co. KG. Moderbolaget är hemmahörande i Lübeck och bedriver sedan 1962 färjetrafik mellan Sverige och Tyskland. TT-Line marknadsförs som ”bron till kontinenten” och transporterar omkring 900 000 passagerare per år.

Lüders & Stange KG

Speditören Lüders & Stange grundades 1865 i Lübeck och organiserar sedan dess transporter till havs över hela världen. De runt 30 medarbetarna ser till att företagens affärer utomlands, inklusive förpacknings- och tullärenden, löper smidigt.

DHL Freight AB

DHL är fraktexperterna som ser till att såväl stora som små paket når rätt mottagare. Företagets ”skicka grönt” är ett klimatsmart tillval som kan göras på alla försändelser inom Sverige. Pengarna går till investeringar i klimatsmarta transportlösningar.

IHK Ostbrandenburg

Den regionala tyska handelskammaren i Frankfurt (Oder) i förbundslandet Brandenburg har närmare 40 000 medlemsföretag.

IHK Ostthüringen zu Gera

Den regionala tyska handelskammaren i Gera i förbundslandet Thüringens allra östligaste del har omkring 36 000 medlemsföretag.

Kontakt

Åsa Benteke Werner

Medlemsansvarig

Telefon

+46-8-665 18 54