Dessa julklappar trotsar leveranssvårigheter och landar säkert under granen

2021-12-08

Inte långt kvar till julafton och du saknar fortfarande några klappar till dina nära och kära? Med tanke på de globala flaskhalsarna i utbudet börjar det kanske redan bli ont om tid för det ena eller andra önskade paketet. Men misströsta inte, det finns en lösning!

Vi har sammanställt några tysk-svenska presenttips från vårt nätverk som garanterat levereras före jul. Inga fysiska produkter, inga problem!

Teamet på Tysk-Svenska Handelskammaren önskar en härlig julklappsutdelning!

För den som längtar efter livemusik

Vi alla saknar att kunna delta i ett evenemang utan att behöva tänka efter två gånger! Eftersom förväntan är den största glädjen: Varför inte ge dina nära och kära ett presentkort till en konsert nästa sommar, till exempel från vår medlem FKP Scorpio som bland annat arrangerar spelningar med Håkan Hellström, Ed Sheeran och Rammstein?

För den som vill fly vardagen

För den som ännu inte är redo för långväga resmål tipsar vi om medlemspärlor som finns utspridda över hela Sverige: Boka en helg på främmande ort och bo lyxigt och/eller barnvänligt på Elite eller Scandic. Som medlem i Tysk-Svenska Handelskammaren får du rabatt hos båda hotellkedjor. Under ett besök i huvudstaden lämpar sig promenader vid vattnet innan stunden vid brasan tar vid på Villa Källhagen. Eller varför inte en spahelg av den lyxigare sorten på Grand Hôtel?

När det åter är dags att korsa landsgränsen tar vi givetvis sikte på Tyskland och reser miljövänligt över Öresunds- och Stora Bältbron med Snälltåget eller väljer vattenvägen med Stena Line, TT Line eller FRS Baltic. På plats väntar en rad utflyktsmål och kulinariska höjdpunkter.

För den digitala

Går du och funderar på hur du ska göra mormor lycklig på julafton och få barnens ögon att glittra? Med ett par klick kan du köpa en helt leveranssäker digital prenumeration på ljudböcker hos BookBeat och mormor kan välja bland över 300 000 titlar att lyssna på. Lika enkelt är det att ladda ned ett digitalt presentkort på MediaMarkt för dataspelet som står högt upp på önskelistan till tomten.

För den aktiva

Dags att aktivera sig och börja ladda för en ordentlig nystart när restriktionerna äntligen släpper! Varför inte ge någon du tycker om en riktig hälsoboost med kosttips och digital sportkurs? Kanske till och med unna dig samma paket själv så att ni kan motivera varandra? Actic erbjuder träning där du befinner dig – digitalt eller på ett coronasäkert gym i din närhet. Och träningen blir extra rolig med en fin julklapp från det breda sortimentet av träningskläder och -redskap från Casall.

För den språkhungriga

Begränsade resmöjligheter innebär inte att nyfikenheten på andra kulturer och språk har avtagit. Med Berlitz skaffar sig vuxna, ungdomar och barn språkkunskaper och ett självförtroende som hjälper till att öppna upp världen. Ge till exempel bort en språkkurs eller ett presentkort för ett språkläger eller en språkresa. Så kan du inte bara önska god jul utan även frohe Weihnachten!