Foto: Lechner Holding AG

Lechner invigde ny produktionsanläggning i Strömsnäsbruk

Lechner producerar och marknadsför bänkskivor i allt från laminat till glas, produkter som passar bra in i den svenska inrednings- och gör-det-själv-vågen.

Tyska Lechner Holding AG har investerat 200 miljoner kronor i en ny produktionsanläggning i småländska Strömsnäsbruk vid E4:an. Lechner producerar och marknadsför bänkskivor i allt från laminat till glas, produkter som passar bra in i den svenska inrednings- och gör-det-själv-vågen.

För att komma igång med det administrativa arbetet i den svenska verksamheten tog Lechner hjälp av Tysk-Svenska Handelskammaren.

– Säkert är en uppstart i Sverige lättare än till exempel i Asien, men även i Sverige skiljer sig regelverket från det i tyska Rothenburg ob der Tauber, där företaget har sitt säte, säger Hubert Bodächtel, vd för Lechner Svenska Holding AB.

– Nästan från första dagen var handelskammaren en pålitlig partner, vare sig det handlade om bokföring, myndighetskontakter eller om personaladministration, säger Hubert Bodächtel som fortfarande anlitar handelskammaren i juridiska ärenden eller som backoffice-stöd.