Eine Frau mit Kopfhörern

Foto: Happy Plugs

Hörlurar som följer modet

Happy Plugs är ett snabbväxande bolag som på fem år gått från noll till drygt 100 miljoner kronor i försäljning. Affärsidén går ut på att designa och producera hörlurar och mobiltillbehör till främst Iphone som sedan säljs via mer än 6 000 prestigefyllda modevaruhus och butiker i över 70 länder.

I samband med exporten till Tyskland samarbetar Happy Plugs med Tysk-Svenska Handelskammaren för redovisning av avgifter för återvinning av batterier, förpackningar och elektroniska produkter.

Bolaget har sitt säte i Karlstad och utsågs i höstas till det snabbast växande Gasellföretaget i Värmlands län av affärstidningen Dagens Industri.

– Idén bygger på att det inte bara ska vara en teknisk pryl, utan även en modevara som återspeglar användarnas personliga stil, framhåller Andreas Vural som grundat och driver företaget.

Innan han startade Happy Plugs arbetade han bland annat som webbdesigner på flera stora företag. När han sedan fick idén att börja sälja en fysisk produkt var det en tillfällighet att det blev hörlurar och andra mobiltillbehör.

– I dag säljer vi en hörlur var 30:e sekund. Men målet är att efter hand komplettera med nya produkter för nya kundgrupper, säger han.