Webbinarium: Testbäddar för Industri 4.0 – hur kan tillverkningsföretag dra nytta?

Testbäddar för Industri 4.0 och smart produktion står i fokus för det tysk-svenska innovationspartnerskapet som undertecknades av regeringarna i båda länderna 2017. Varmt välkommen att ta del av resultatet!

Inom ramen för partnerskapet har Kungliga tekniska högskolan (KTH) och tyska Fraunhofer skapat Swedish-German Testbed for Smart Production. Denna består av digitalt sammanlänkande verktygsmaskiner som erbjuder en unik test- och valideringsplattform för utvecklingen inom Industri 4.0 och smart produktion, oberoende av geografisk tillverkningsplats. Testbädden vänder sig särskilt till små och medelstora företag som har ett nära samarbete med OEM:er och till andra internationellt verksamma företag.

Hur ser resultaten av det tysk-svenska samarbetet ut? Vilka lärdomar har dragits och hur kan tillverkningsföretag använda sig av testbädden? Tysk-Svenska Handelskammaren, Kungliga tekniska högskolan och Fraunhofer bjuder in till ett webbinarium som sätter ljus på resultaten av projektet och tillämpningsexempel. En panel med företrädare från industri, forskning och politik diskuterar hur testbädden nu ska kunna nyttjas till sin fulla potential.

Tillämpningsexempel

  • Sandvik Coromant – SEP CoroPlus®
  • Fraunhofer Institute for Production Technology IPT
  • Fraunhofer IPT/Powertrain Manufacturing for Heavy Vehicles Application Lab – Virtual Fort Knox
  • Fraunhofer Institute for Machine Tools and Forming Technology IWU

För vem
Webbinariet hålls på engelska och riktar sig till produktions- och utvecklingsansvariga på tyska och svenska industriföretag samt tillverkare av IT-lösningar.

Övrigt
Deltagandet är kostnadsfritt. Vi följer nuvarande restriktioner vad gäller antal deltagare vid sammankomster liksom rekommendationen att hålla avstånd till andra personer. Antalet deltagare i våra lokaler är därmed begränsat med nuvarande rekommendationer. Därför erbjuder vi även att delta online.

Mer information inom kort.

Är du intresserad av att bli en del av vårt nätverk? Här kan du läsa mer om vad ett medlemskap i Tysk-Svenska Handelskammaren innebär.
 


Detta är ett seminarium inom ramen för German Swedish Tech Forum, den bilaterala innovationsplattformen som Tysk-Svenska Handelskammaren och IVA gemensamt står bakom. Läs mer om forumet här.

 

Kontaktperson

Katharina Hardt

Projektledare

Telefon

+46-8-665 18 59

10:00
arrow_forward
11:30
18 sep
2020
Webbinarium/Tysk-Svenska Handelskammaren
Valhallavägen 185
Online/Stockholm

I samarbete med