Ibrahim Baylan, Katja Scharpwinkel, Kjetil Bøhn

Ibrahim Baylan, Katja Scharpwinkel, Kjetil Bøhn.

Foto: Regeringskansliet/BASF/Quantafuel

Webbinarium: Så tar materialindustrin de första stegen mot en cirkulär ekonomi

EU:s tillväxtstrategi och återhämtningsplan skapar chanser att styra ekonomi och miljösystem mot klimatneutralitet och en mer hållbar framtid. Vi bjuder in till diskussion om hur materialindustrin ska ställa om till alltmer cirkulära flöden och hur Sveriges färdplan ska se ut som läggs fram under hösten.

Vilka insatser krävs för att starta om Sverige och Europa mot en grön återhämtning? Vilka investeringar planeras för materialindustrin i Sverige? Vilka internationella exempel går att lära av? Vi diskuterar med Sveriges näringsminister Ibrahim Baylan vad som krävs för att genomföra den svenska strategin för cirkulär ekonomi och låter näringslivet berätta hur det ska gå till. Tyska BASF blir ett av de första globala bolagen att presentera sin färdplan och norska Quantafuel revolutionerar hanteringen av plastavfall.

Medverkar gör:
Ibrahim Baylan, Sveriges näringsminister
Katja Scharpwinkel, President Region Europe, BASF
Kjetil Bøhn, CEO och medgrundare, Quantafuel AS
Mark Meier, vd för BASF Nordic/Baltic
Webbinariet modereras av Thomas Malmer.
 

Webbinariet äger rum på engelska och är kostnadsfritt. Det vänder sig till politiker och beslutsfattare inom näringslivet.


Är du intresserad av att bli en del av vårt nätverk? Här kan du läsa mer om vad ett medlemskap i Tysk-Svenska Handelskammaren innebär.

 

Detta är ett webbinarium inom ramen för German Swedish Tech Forum, den bilaterala innovationsplattformen som Tysk-Svenska Handelskammaren och IVA gemensamt står bakom. Läs mer om forumet här.

Kontakt

Sophia Loader

Eventansvarig

Telefon

+46-8-665 18 62

14:00
arrow_forward
15:15
12 nov
2020
Webbinarium
Online

I samarbete med