Foto: Unsplash

Webbinarium: Krav på återvinning och märkning av förpackningar i Tyskland och andra EU-länder

Från och med 2023 gäller nya regler för företag som säljer förpackade varor på tyska marknaden. I detta webbinarium presenterar vi de nya kraven och redogör även för nya regler om förpackningsmärkningar i andra EU-länder. Vad betyder dessa för ditt företag?

Tysk-Svenska Handelskammaren arrangerar kontinuerligt webbinarier som informerar svenska exportföretag om viktiga ändringar inom producentansvar. För närvarande förändras de nationella lagstiftningarna kring producentansvar för förpackningar i många EU-länder.

Innehåll

  • Export: Vilket producentansvar har svenska företag vid export till Tyskland?
  • Finns det krav på auktoriserad representant för PACK i Tyskland och EU?
    Behöver svenska exportföretag en representant för PACK i varje EU-land inom en snar framtid?
  • Märkning: Vad krävs just nu i andra EU-länder? Hur blir det med EU:s förslag på ett gemensamt europeiskt märkningssystem?
  • Vilka nyheter kommer från Danmark, Finland, Österrike och Spanien?
  • Vad innebär plastskatten i EU för företag?

Målgrupp

Detta webbinarium riktar sig till svenska exportföretag som avsätter förpackningar på marknaden i Tyskland och andra länder – inte minst via e-handel – och som därför berörs av lagstiftningen. Webbinariet hålls på svenska.

Talare

Johan Uhlin är avdelningschef för miljörapportering på Tysk-Svenska Handelskammaren och arbetar med rådgivning till svenska och tyska bolag med verksamhet inom EU. Avdelningen har mer än 25 års erfarenhet av producentansvar inom EU och frågor kring märkning och återvinning av förpackningar, elektriska produkter och batterier.


Övrigt
Webbinariet är kostnadsfritt.

Kontakt

Johan Uhlin

Miljörapportering | Avdelningschef

Telefon

+46-40-30 49 46

10:00
arrow_forward
11:00
31 maj
2023
Webbinarium
Online