Ett collage som visar en fassad, en dator och ett kyrktorn

Svenska cleantech-företag: Ta vara på dina affärschanser i Tyskland!

Är du ett scaleup eller ett SMF som bidrar till ett 100 procent fossilfritt samhälle? Är du intresserad av den tyska marknaden? På vårt webbinarium den 22 april kl. 10-11 berättar vi mer om ”Swedish-German Cleantech Platform” (SGPC) och vilka affärschanser initiativet innebär för dig.

SGCP är utformad för att ge innovativa svenska scaleup-bolag och SMF möjligheten att komma in på den tyska marknaden. Plattformens syfte är att utforska det tyska ekosystemet samt att hitta potentiella kunder och partner till plattformens medlemmar. Varje år är tio företag medlemmar i plattformen. Den första rundan avslutades i februari 2021.

Ovärderligt stöd genom programmet

Ferroamp var ett av de deltagande företagen. Mats Karlström, VP Sales och Marketing, förklarar fördelarna med programmet: “Vi på Ferroamp har utvecklat ny teknik som möjliggör nya affärsmodeller i den energiomställning som hela Europa står inför. Vår teknik behöver förklaras och kunder behöver förstå värdet av det vi gör. Den hjälp vi fått genom projektet är ovärderlig. Att introduceras till både slutkunder och potentiella partners, med fullt stöd av Energimyndigheten och Tyska-Svenska Handelskammaren, ger oss tyngd och trovärdighet redan innan vi startar vår pitch. Det öppnar dessutom dörrar på vid gavel, dörrar som troligen hade varit svåra för oss att hitta utan projektets hjälp.”

David Forsberg, vd på Bright Energy, ett annat deltagarföretag, kompletterar: ”Vi var väldigt nöjda med SGPC och verkligen glada att vi blev utvalda att delta. Vi har lärt oss en massa om den tyska marknaden, fått en mängd nya kontakter och breddat hela vårt kontaktnät.”

Dags för andra omgången

Nu är det dags för den andra omgången. Anmälningarna är öppna mellan den 15 mars och den 15 maj 2021. Du hittar all information om programmet och den andra rundan via denna länk.

Under webbinariet får du inblick i affärsmöjligheter i Tyskland kopplat till “Energiewende”. Du får veta mer om kraven på företagen som vill ansöka samt vad du kan förvänta dig från programmet.

Program:

Kl. 10.00

Välkomst

Verena Adamheit, Tysk-Svenska Handelskammaren

Kl. 10.05

Vad är Swedish-German Cleantech Platform?

Ludvig Lindström, Energimyndigheten

Kl. 10.15

Hur gör man affärer i Tyskland? Ett smakprov

Ninni Löwgren, German-Swedish Chamber of Commerce

Kl. 10.25

Affärsmöjligheter inom grön energi i Tyskland

Thomas Grigoleit, Germany Trade and Invest

Kl. 10.40

Hur ansöker man till SGCP

Jenny Radkova, Energimyndigheten

Kl. 10.45

Q&A

Kl. 11.00

Avslutning

Webbinariet hålls på svenska/engelska.

Vi ser fram emot att träffa er digitalt! Vänligen anmäl er på SGCPs hemsida för webbinariet (formuläret finns längst ner på sidan).

 

 

 

 

 

Evenemanget arrangerades inom ramen för German Swedish Tech Forum. German Swedish Tech Forum invigdes i januari 2017 av Angela Merkel och Stefan Löfven och är en innovationsplattform med syfte att öka samarbetet mellan industriföretag i Tyskland och Sverige. Bakom initiativet står Tysk-Svenska Handelskammaren och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Läs mer om forumet här.

 

10:00
arrow_forward
11:00
22 apr
2021
Webbinarium
Online

I samarbete med