Seminarium: Tysk arbetsrätt – lär dig grunderna

Denna kurs är för dig som vill få en grundläggande överblick över vilka arbetsrättsliga villkor som gäller för företag i Tyskland. Vid din anmälan har du möjlighet att tala om vad just du vill ha svar på under denna praktiska förmiddag med fokus på den tyska arbetsrätten.

Seminariet hålls på svenska av Kerstin Kamp-Wigforss, chefjurist på Tysk-Svenska Handelskammaren. Medverkar gör även Roland Weiss, arbetsrättsadvokat i Berlin.

För vem

Den här kursen riktar sig till dig som svensk som redan har personalansvar i Tyskland eller som planerar att ha utsända medarbetare till Tyskland. 

Innehåll

  • Skillnader mellan den tyska och svenska arbetsrätten
  • Kulturella skillnader och den tyska arbetsmarknaden
  • Det måste du tänka på gällande semester, arbetstid, sjukdom, föräldraledighet och uppsägning
  • Konkreta exempel

Program
08.00 Frukost och registrering
08.30 Seminarium
10.00 Kaffepaus och bensträckare
10.15 Seminarium
11.30 Seminariet avslutas
 

Kursledning

Kerstin Kamp-Wigforss är tysk advokat och chefsjurist på Tysk-Svenska Handelskammaren. Hon har en tysk doktorsexamen inom arbetsrätt och en Master of Law från London University. Kerstin har arbetat som advokat på såväl tyska som svenska advokatbyråer och har även flerårig erfarenhet från en svensk arbetsgivarorganisation. Hon föreläser regelbundet om arbetsrätt.

 

Roland Weiss är tysk advokat med egen arbetsrättsbyrå i Berlin. Han har i många år arbetat som advokat på en svensk byrå i Frankfurt. Roland har mångårig erfarenhet av arbetsrättslig rådgivning till svenska och tyska klienter.

 

 

Anmälan och kostnad
Kursen kostar 1 595 kronor för medlemmar i Tysk-Svenska Handelskammaren och 2 100 kronor för övriga. Moms tillkommer. I kursavgiften ingår dokumentation och frukost. Anmälan är bindande men kan överlåtas. Om du avbokar fem dagar före seminariet eller senare utgår 50 procent av kursavgiften. Vid uppsägning samma dag som seminariet utgår hela beloppet.

Blev du nyfiken på vad ett medlemskap innebär kan du läsa mer här.

08:00
arrow_forward
11:30
22 feb
2018
Tysk-Svenska Handelskammaren
Valhallavägen 185
Stockholm