Foto: Unsplash/Andrew Czap/Flickr.com/Unsplash

Seminarium: Så gör du affärer i Tyskland (fullbokat)

Ta första steget i din Tysklandssatsning: Lär dig mer om den tyska kunden och hur du landar dina affärer i Tyskland.

Under en förmiddag i en mindre grupp kommer handelskammarens expert för etableringsfrågor, Anne Geitmann, ge dig en övergripande förståelse för den tyska marknaden, vad som utmärker den tyska kunden och hur du bäst närmar dig en affär. Vi kommer ge dig konkreta råd inför ett affärsmöte, tips på vilka gränsöverskridande kanaler och kontaktytor som finns och prata om mässor, ett av de viktigaste marknadsföringsinstrumenten i Tyskland. Du kommer att få kunskap om tysk affärs- och förhandlingskultur. Dessutom kommer vår chefsjurist Kerstin Kamp-Wigforss gå igenom vad som gäller juridiskt vid förhandlingar och vad du bör tänka på när du sluter avtal i Tyskland.

För vem
Detta seminarium riktar sig framför allt till dig som jobbar med export-, försäljnings- eller marknadsfrågor och som har eller planerar att skapa affärskontakter i Tyskland.

Program

kl 08.30    Registrering och frukost
kl 09.00    Hur hittar och behåller jag kunder och samarbetspartner på Europas största marknad?
kl 10.00    Kaffepaus
kl 10.15    Att förhandla med tyskar: juridiska aspekter
kl 10.45    Frågor
kl 11.00    Seminariet avslutas

Kursledning

Anne Geitmann är senior projektledare och business konsult på avdelningen Market Entry & Business Development på Tysk-Svenska Handelskammaren. I sin dagliga roll jobbar hon med handels- och investeringsfrågor samt ger stöd åt svenska och tyska företag i etableringsfrågor. Som tysk med mångårig erfarenhet från det svenska näringslivet är hon expert på de båda affärskulturerna.
 

Kerstin Kamp-Wigforss är tysk advokat och chefsjurist på Tysk-Svenska Handelskammaren. Hon har en tysk doktorsexamen inom arbetsrätt och en Master of Law från London University. Kerstin har arbetat som advokat på såväl tyska som svenska advokatbyråer och har även flerårig erfarenhet från en svensk arbetsgivarorganisation. Hon föreläser regelbundet om arbetsrätt. 

 

Anmälan och pris
Deltagaravgiften är 1 000 kronor för medlemmar i Tysk-Svenska Handelskammaren. Övriga betalar
1 500 kronor. Moms tillkommer. I kursavgiften ingår dokumentation och frukost. Anmälan är bindande men kan överlåtas. Om du avbokar fem dagar före kursen eller senare utgår 50 procent av kursavgiften. Vid uppsägning samma dag som kursen utgår hela beloppet.

Information om medlemskap i Tysk-Svenska Handelskammaren hittar du här.

Kontakt

Katharina Hardt

Projektledare

Telefon

+46-8-665 18 59

08:30
arrow_forward
11:00
15 nov
2017
Tysk-Svenska Handelskammaren
Valhallavägen 185
Stockholm