Foto: TEKO, TSHK, Rebelle

Så väntas producentansvaret för textilindustrin se ut

Tysk och svensk textilindustri kraftsamlar för att minska branschens miljöpåverkan och utveckla cirkulära affärsmodeller som ska göra länderna till föregångare i ett internationellt perspektiv. Allt fler politiska styrmedel lanseras i syfte att få industrin att ta ansvar och att stödja dess hållbara initiativ. Vilka cirkulära lösningar ser vi redan idag och vilket ansvar väntar textilproducenter och modeindustrin?

Rebelle, som är den tyska ledande online-butiken för secondhand-varumärkesmode, är nu noterad på Stockholmsbörsen med hållbarhetsbeteckningen Nasdaq Green Designation som endast få företag uppfyller. I vårt webbinarium berättar företagets grundare om resan dit.

Vi dyker ner i det producentansvar som svenska regeringen nu arbetar fram till 2025. Med Tysk-Svenska Handelskammarens egna experter på området belyser vi även europeiska exempel där lagstiftning kring textilåtervinning finns på plats redan idag och ger vägledning för de europeiska direktiv som väntas komma för textilindustrin. 

Medverkande talare

  • Johan Uhlin, avdelningschef Miljörapportering, Tysk-Svenska Handelskammaren
  • Cecilia Tall, generalsekreterare på TEKO, om kommande producentansvaret i Sverige och hur Tyskland och Sverige kan samarbeta mer kring hållbart mode och textilier
  • Cécile Wickmann, grundare och kommunikationschef på tyska Rebelle, som nyligen listades på Stockholmsbörsen Nasdaq First North Growth Market med utmärkelsen Green Equity Designation

Ur innehållet 

  • Vad händer inom lagstiftningen kring textilindustrin i Sverige och övriga i Europa? 
  • Behövs reglering och styrmedel? Och i så fall vilka? 
  • Hur skapar man hållbara och samtidigt lönsamma affärsmodeller?  
  • Vilka cirkulära lösningar finns att tillgå i dag? 
  • Lärdomar och råd från hållbara modeföretag. 

För vem 

Webbinariet hålls på engelska och riktar sig till företag inom material-, textil och modeindustrin.

För medlemmar i Tysk-Svenska Handelskammaren samt TEKO:s medlemmar är webbinariet kostnadsfritt. Icke-medlemmar betalar 480 kronor plus moms. 

Kontakt

Charlotte Renström

Member Services | Projekt

Telefon

+46-8-665 18 59

11:00
arrow_forward
11:45
3 jun
2022
Webbinarium
Online