Konversationskurs i affärstyska

Du har lärt dig tyska men använder det för sällan? Dags att ta upp språket igen!

Tyska är ett levande språk och som Sveriges största handelspartner står Tyskland i fokus för svenska företag. Övertyga dina kunder med goda kunskaper i tyska och visa därmed ditt intresse för den tyska affärskulturen. Våga prata tyska i en liten grupp, med en erfaren kursledare samt gästtalare. Ett bra tillfälle att inte bara träna din tyska utan också diskutera aktuella ämnen i Tyskland.

Målgrupp

Vi tror att du jobbar i en ledande position eller är projektansvarig och har bas- eller högre kunskaper i tyska (B1 och uppåt enligt den europeiska referensramen för språk).

När pågår kursen?

Kursen pågår under totalt fem tillfällen.
31 januari, 7, 14 och 21  februari och 7 mars
från 17.00 – 19.00

Max. 10 deltagare

Program

Under kursen väljs kursämnen själva för att fräscha upp dina språkkunskaper. Det går utmärkt att prata om marknadsföring, kundmöte, förhandlingar eller andra situationer där du vill träna din tyska. Under tre kurstillfälle kommer dessutom en av handelskammarens experter för att prata på tyska om just sitt område och svarar på dina frågor och därmed utöka det interkulturella utbytet.

Kursledare

Thomas Stüve

Thomas Stüve är akademiskt utbildad språk- och kommunikationstränare i tyska för svenskar i industri och näringsliv. Efter studier på Freie Universität i Berlin, Frescati i Stockholm och studier på Goldmann Communication i Schweiz bedriver han sedan flera decennier tillbaka företaget Språkteam Tyska med fokus på språkträning och facköversättningar. Hans kursdeltagare genom åren har varit medarbetare i företag som Cellchem Nobel, Scania, Siemens, SEB, Handelsbanken, Bosch Rexroth, Gustavsberg, Stora, Pocketshop och TUI Nordic.
 

Gästtalare från handelskammaren

Ninni Löwgren Tischer, TSHK

Ninni Löwgren Tischer, avdelningschef Market Entry & Business Development

Trots att Tyskland och Sverige ligger varandra geografiskt och kulturellt nära finns det skillnader i affärskulturerna. Jag har i flera år arbetat med interkulturell rådgivning och kan ge dig konkreta tips på hur man hanterar olika jobbsituationer.

Kerstin Kamp-Wigforss, TSHK

Dr. Kerstin Kamp-Wigforss, chefjurist

Som utbildad tysk arbetsrättsjurist med många års erfarenhet av svensk arbetsrätt kommer jag ta upp de viktigaste skillnaderna mellan tysk och svensk arbetsrätt. Lär er de viktigaste begreppen och vanliga fallgropar.

Franziska Anderson, TSHK

Franziska Anderson, HR & Stipendier

Som "Berliner Original" kommer jag dela med mig av erfarenheter kring det tyska duala utbildningssystemet. Jag ser fram emot ett givande utbyte!
 

Anmälan och kursavgift

Kursen kostar 3 600 kronor för medlemmar i Tysk-Svenska Handelskammaren och 4 600 kronor för övriga. Moms tillkommer. I kursavgiften ingår dryck och lättare förtäring. Anmälan är bindande men kan överlåtas. Om du avbokar fem dagar före seminariet eller senare utgår 50 procent av kursavgiften. Vid uppsägning samma dag som seminariet utgår hela beloppet.

Kontaktperson

Katharina Hardt

Projektledare

Telefon

+46-8-665 18 59

17:00
arrow_forward
19:00
31 jan
2017
Tysk-Svenska Handelskammaren
Valhallavägen 185
Stockholm